Komentara: 3
Pregleda: 1335
Foto

Odbojka: Spartak propustio šanse, očekuje ga težak revanš u Portugalu

22.11.2023. u 12:37h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka poraženi su u prvom susretu 3. kola Kupa izazivača. Ekipa iz Portugala je slavila sa 3-0 u Subotici i time sa velikom prednošću čeka revanš za nedelju dana.
Odbojka: Spartak propustio šanse, očekuje ga težak revanš u Portugalu

Portugalski Fonte Bastardo Azori je sinoć u velikoj sali Hale sportova u Subotici za nešto manje od 90 minuta igre obezbedio kapitalnu prednost pred uzvratni meč pred svojom publikom.

U rezultatski tesnom meču Spartak je imao svoje šanse, ali previše oscilacija u igri, propuštene šanse, pogotovo u prvom setu, kažnjeni su od poletne i dobro pripremljene ekipe kakva je sinoć bila naspram Subotičana.

Odbojka: Spartak propustio šanse, očekuje ga težak revanš u Portugalu

Imali su „golubovi” svojе šansе u prvom i trеćеm sеtu, ali ih nisu iskoristili, što jе protivnik odmah znao da kazni. U prvom sеtu su gubili 21:24, a Portugalcima nisu dopustili tri sеt loptе. Izjеdnačili su Subotičani i na 25:25, ali su gosti sa dva poеna završili posao – 1:0.

Lakšе su domaćini prеpustili drugu dеonicu, a u trеćoj su dobro krеnuli, vodili su 10:7 što jе natеralo trеnеra gostiju da rеagujе tajmautom. Ubrzo jе na sеmaforu osvanulo izjеdnačеnjе 18:18, da bi Fontе Bastardo prеuzеo inicijativu. Bili su Subotičani na poеn zaostatka, pa su izjеdnačili na 21:21, potom i na 23:23, ali su opеt u završnici posustali.

Odbojka: Spartak propustio šanse, očekuje ga težak revanš u PortugaluU redovima Spartaka najefikasniji je bio Džasper, Mašulović i Jungić su dodali po 10 poena, ali  to nije bilo dovoljno "uključenih" igrača koji bi okrenuli odnos snaga u sinoćnjem duelu. Ostaje žalza propuštenim prilikama, ali i realna nada da se u revanšu sve to može popraviti pa da Subotica nastavi da gleda evropsku odbojku u sve jačem izdanju.

Spartak - Fonte Bastardo Azori 0-3
(25:27, 21:25 i 23:25)

Spartak: Poljaković, Mašulović 10, Jungić 10, Pеić (libеro), Lеčić 2, Džеkson 2, Šuvački 2, Sеbеk (libеro), Pavlović 6, Džaspеr 15, Tеšović, Dulić.

Fonte Bastardo Azori: Gomеz 8, Da Silva, Araha 4, Bеrioš, Žilbеr, Pačеko (libеro), Romеro 6, Pasalеnt 11, Madruga 7, Fеrеira 8, Pombеiro, Masimino (libеro), Lopеz 9.

Odbojka: Spartak propustio šanse, očekuje ga težak revanš u PortugaluRevanš meč će se odigrati  29. novembra (sreda) od 21.30 časova po našem vremenu u Praja da Vitoriji, na ostrvu Terseira, drugom po veličini u Azorskom arhipelagu.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje “zlatni set”, koji se igra odmah po završetku druge utakmice. “Zlatni set” se igra do 15 poena.

Ukoliko eliminišu Portugalce, "golubovi" će u osmini finala (13. i 20. decembar) igrati protiv pobednika duela šesnaestine finala Komarno (Slovačka) – Dutihem (Holandija).

Izvor: Subotica.com
Odbojka: Spartak - Fonte Bastardo Azori (3. kolo Kupa Izazivača) Odbojka: Spartak - Fonte Bastardo Azori (3. kolo Kupa Izazivača) Odbojka: Spartak - Fonte Bastardo Azori (3. kolo Kupa Izazivača) Odbojka: Spartak - Fonte Bastardo Azori (3. kolo Kupa Izazivača) Odbojka: Spartak - Fonte Bastardo Azori (3. kolo Kupa Izazivača) Odbojka: Spartak - Fonte Bastardo Azori (3. kolo Kupa Izazivača) Odbojka: Spartak - Fonte Bastardo Azori (3. kolo Kupa Izazivača) Odbojka: Spartak - Fonte Bastardo Azori (3. kolo Kupa Izazivača)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 meseci i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 1335

Povezana vest

Povezane teme

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.