Komentara: 0
Pregleda: 877

Odbojka: Spartak poražen na gostovanju Radničkom (3:0)

02.12.2018. u 11:53h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka poraženi su u susretu 11. kola Superlige odigranom sinoć u Kragujevcu. Radnički je slavio sa maksimalnih 3:0 i time pretekao Subotičane na tabeli elitnog ranga Srbije.
Odbojka: Spartak poražen na gostovanju Radničkom (3:0)

Iako rezultat od 3:0 može da se tumači da je Spartak pao bez ispaljenog metka, to sinoć nije bio slučaj. Ekipa Igora Žakića odlično je parirala u sva tri seta protiv raspoloženog Radničkog, ali u sva tri je pala u uzbudljivoj završnici.

Veći deo prvog seta protekao je u izjednačenoj borbi, tokom koje su se ekipe smenjivale u prednosti. Odluka o pobedniku seta pala je u samoj završnici kada je domaći tim iz zaostatka -1 (17:18) vezao tri poena i u par koraka stigao do osvajanja prvog seta.

U drugom setu bolje otvaranje imao je Radnički, ali Spartak se brzo vratio u meč i sprečio da se domaćin, na krilima osvojenog prvog seta lako odvoji i iskoristi priliku da poveća prednost u setovima. U ovoj deonici velika neizvesnost viđena je do rezultata 15:16, nakon čega domaćin niže četiri poena, prelazi ponovo u vođstvo, međutim Spartak se vraća, uvodi set u triler završnicu, stiže do zaostaka od -1 pri rezultatau 23:22, ali sa dva vezana poena Kragujevčani prvi stižu do odlučujućeg poena seta za 2:0.

Slični razvoj situacije viđen je i u trećem setu, s tim da je Spartak pri rezultatu 13:13 pobegao na +3 (13:16), međutim serija od 6:0 pravi pometnju u redovima "golubova", Radnički ponovo preuzima kontrolu nad setom, a Subotičani su prisiljeni da jure rezultat. Kao i u prethodna dva seta neizvesnost je viđena do poslednjeg poena. Sa dva uspešno realizovana napada Radnički je stavio tačku na ovaj meč.

Radnički (Kg) - Spartak 3:0 (25-21, 25-22, 26-24)

Radnički: Stefanović, Goić 6, Stevanović 11, Ilić 28 (3 blk), Pantelić (libero), Perović 9, Krstić 4, Veljović, Pantović, Živić, Vidović, Matić.

Spartak: Milović (libero), Arsenovski 2, Jungić 9, Peić (libero), Saizović 9, Medan, Kecman 6, Tumbas 5 (3 blk), Ilić 7, Veselinović, Simić, Dulić

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 877
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.