Komentara: 1
Pregleda: 1532

Odbojka: Spartak pobedom nad Va-014 ponovo na trećoj poziciji Superlige

19.01.2019. u 14:55h
Izvor: Subotica.com
Posle nešto lošijeg starta i gubljenja prvog seta, izabranici Igora Žakića okrenuli su meč i zasluženo slavili sa 3-1 protiv ekipe Va-014. Ovom pobedom "golubovi" su se vratili na treće mesto.
Odbojka: Spartak pobedom nad Va-014 ponovo na trećoj poziciji Superlige

U prvom setu gosti su kontrolisali igru, ali nisu uspeli da naprave veću razliku. Pri rezultatu 22:22 Spartak je imao poslednju šansu da učini nešto više u ovom setu, međutim gosti su bili spretniji i uspešniji pa poveli sa 0-1.

U drugom setu druga priča. Bolji start Subotičana omogućio im je rasterećeniji nastavak pa su tako gosti bili ti koji su jurili prednost, a kako je set odmicao domaćin je bio sve sigurniji. Iako su imali 10 poena prednosti i još par uspešno realizovanih poena delilo ih od poravnanja u setovima, domaći su se prerano opustili i dali Valjevčanima da se vrate u meč. Ipak za njihovo biuđenje bilo je kasno, Spartak poravnava na 1-1.

Treći set doneo je mnogo izjednačeniju borbu koja je odlučena praktično u samoj završnici ove deonice. Spartak je sigurno, korak po korak nizao poene i na kraju prvi stigao do odlučujućeg seta, za preokret 2-1.

Taman kada se činilo da je otpor gostiju slomljen usledili su njihovi najbolji minuti. Srećom reakcija Spartaka došla je vrlo brzo, te nisu dozvolili protivniku da uzme veći zalet i stekne ogromno samopouzdanje, pa uvede meč u peti set. Iako su u prvom delu četvrtog seta gosti bolje izgledali, u drugoj polovini Spartak je uspostavio ravnotežu i uz blagu prednost privodio meč kraju.

Spartak – Valjevo 3:1
(23:25, 25:20, 25:20, 25:22)

Spartak: Milović (L), Arsenoski 4, Jungić 15, Veselinović 15, Peić (L), Seizović 7, Simić, Medan, Kecman, Dulić, Tumbas 10, Ilić 17.

Va-014: Ražnatović 24, Popović 8, Adamović 9, Radić 8, Vesović, Radović, Jevtović, Đokić 7, Stašević (L), Nikolić, Bulatović 4, Marković, Petrović (L), Ilić.

Pobeda od 3-1 ponovo vraća Subotičane u sami vrh superligaškog karavana, do treće pozicije koja u ovom trenutku donosi Evropu. U poslednjem ligaškom kolu Spartak iz Subotice gostuje imenjaku u Ljigu.

Odmah nakon redovne lige nastavlja se "mini liga" koja se igra po dvostrukom bod sistemu, raspored po "Bergeru", na osnovu plasmana u redovnoj ligi: za plasman od 1-6 mesta, i za plasman od 7-10 mesta. Na kraju takmičenja u "mini ligi" ekipe zauzimaju konačan plasman na tabeli, osim ako prvoplasirana ekipa iz mini lige nije pobednik plejofa.

Plejof za prvaka se igra na sledeći način. Polufinale - Sastaju se prvoplasirana i četvrtoplasirana ekipa (meč A), drugoplasirana i trećeplasirana (meč B). Mečevi se igraju u tri dobijene utakmice, gde se prva, treća i eventualno peta utakmica igra kod prvoplasirane (meč A), odnosno drugoplasirane ekipe (meč B). U finalu se sastaju pobednici mečeva A i B, a igra se na tri pobede.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1532
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.