Komentara: 0
Pregleda: 1570

Odbojka: Pobede muške i ženske ekipe Spartaka u Superligi

25.11.2018. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
Lepe vesti za ljubitelje odbojke u Subotici. Obe ekipe Spartaka u svojim superligaškim nastupima zabeležile su pobede. "Golubice" su bile maksimalne na gostovanju Ubu, dok su momci savladali Partizan sa 3-1.
Odbojka: Pobede muške i ženske ekipe Spartaka u Superligi

Ženski odbojkaški klub "Spartak" je još u četvrtak, pred širokim auditorijumom poredstvom TV kamera, zabelećio pobedu na gostovanju u Ubu protiv istoimene ekipe sa maksimalnih i ubedljivih 3-0. Subotičanke su pokazale odličnu partiju i u potpunosti nadigrale "prve komšije" na superligaškoj tabeli.

U prva dva seta "golubice" su kontrolisale igru čitavim tokom, dok je u trećem bilo malo više grešaka, što su protivnice pokušale da iskoriste. Ipak, podizanje koncentracije na vreme je sprečilo da tok meča ode u pogrešnom pravcu.

Ub - Spartak 0:3 (17-25, 21-25, 18-25)

Dan kasnije, u petak, uspešan je bio i muški kolektiv koji je pobedio beogradski Partizan sa 3:1, pred domaćom publikom. U teškoj i iscrpljujućoj utakmici bolje se pokazao tim Spartaka. Posle vođstva od 1:0 očekivala se velika borba i u nastavku - tako je i bilo već u narednom setu koji je završen na razliku 32:34 u korist gostiju. Nesmanjenim intenzitetom sa puno atraktivnih, za oko lepih akcija nastavljeno je i trećem setu. Više koncentracije u završnici imao je domaći tim koji je tako ponovo preuzeo prednost u meču.

U poslednjoj deonici Spartak je bio dominantniji, ali nisu se gosti predavali, držali su priključak praktično do samog kraja. Ipak, četvrti set je bio poslednji u ovom meču, što je značilo da je Spartak upisao nove bodove.

Spartak - Partizan 3:1 (25-19, 32-34, 25-22, 25-20)

Što se tiče narednog kola, 11. po redu, devojke će dočekati TENT, dok momci putuju na megdan Radničkom, u Kragujevac. Pre toga slede revanš mečevi Kupa Srbije za obe ekipe - muška će u sredu (28. novembra) dočekati Jedinstvo (izgubili prvi meč 3:0) od 19 časova, dok će ženska gostovati Vizuri (izgubile prvi meč 3:0).

Utakmice četvrtfinala nacionalnog Kupa se igraju u dve dobijene utakmice. Ukoliko u drugoj utakmic naše ekipe pobede istim rezultatom (3-0) gleda se poen količnik, a ako je i to isto igra se “zlatni” set.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1570
Povezane teme

odbojkaški klub spartak

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.