Komentara: 0
Pregleda: 1652
Foto

Odbojka - Kup Srbije: Spartak poražen od Crvene zvezde u prvom meču četvrtfinala

22.11.2017. u 09:24h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka nisu uspeli da iznenade Crvenu zvezdu u prvom meču četvrtfinala nacionalnog Kupa pošto su sinoć poraženi u Subotici sa 3:0 i predstoji im težak revanš meč za sedam dana u Beogradu.
Odbojka - Kup Srbije: Spartak poražen od Crvene zvezde u prvom meču četvrtfinala

Rezultat od 3:0 u setovima mnogo toga sakriva pošto Beograđani nisu bili baš toliko ubedljivi da je meč morao da se okonča u samo tri seta. Imao je Spartak svoje šanse ali nažalost nije uspeo da ih materijalizuje i time učini ovaj dvomeč zanimljivijim. Ostaje nada za sedam dana, u revanšu, da će "golubovi" igrati malo bolje, uz malo veću naklonost fortune, što sinoć nije bio slučaj.

Do prve trećine prvog seta "golubovi"  su držali korak sa gostima, ali serijom 1:6 ulaze u negativni trend, Beograđani se prvi put u meču ozbiljnije odlepljuju, Spartak na trenutak vraća u rezultatasku neizvesnost (19:21), ali ipak završnica je pripala crveno-belima za 0:1 u setovima.

Odbojka - Kup Srbije: Spartak poražen od Crvene zvezde u prvom meču četvrtfinala

Odbojka - Kup Srbije: Spartak poražen od Crvene zvezde u prvom meču četvrtfinala

Subotičani sa 3:0 otvaraju drugi set, Beograđani uzvraćaju serijom 0:4, ponovo egal meč do sredne seta, ali gosti ponovo lome, odlaze na +6 (16-22), Spartak prepolovljava zaostatak, ali poen po poen crveno beli stižu do odlučujućeg za sda već veliku rezultatsku, ali i psihološku prednost.

Treći set doneo je mnogo više uzbuđenja nego što je slutio razvoj prvog dela. Beograđani su poveli sa 1:7, ništa Spartaku nije polazilo za rukom, vrlo brzo je bilo 6:13, zatim 10:19. Činilo se da je Spartak u potpunosti pao, da gosti dolaze do sigurnih 3:0, međutim na 16:22 "goubovi" su an krilima podrške domaće publike došli na samo -1 (12:22), gosti prekidaju seriju sa svoja dva poena, Eremić vraća nadu u neizvesnost, ali Gmitrović precizno smečuje za 22:25 i maksimalnu pobedu Beograđana.

Spartak - Crvena zvezda 0:3 (19:25, 21:25, 22:25).

Spartak:  Milović (L), Arsenoski, Jungić 1 (2 blk), Veselinović, Peić (L), Seizović 2, Eremić 5, Kovačević 7 (4 blk), Rajković 2 (2 blk), Kecman 11, Tumbas 1, Sinđelić 5 (2 blk)

Crvena zvezda: Jevtić (L), Tadić 1, Stoković, Gmitrović 15, Mašulović 5, Petrović 2, Nejić 13 (3 blk), Jovanović 8 (5 blk), Dodić, Pavlović, Andonović, Pavlović 4.

Odbojka - Kup Srbije: Spartak poražen od Crvene zvezde u prvom meču četvrtfinala

Crveno-beli su sada veoma blizu plasmana u polufinale Kupa Srbije, za šta im je neophodno da u revanšu u Beogradu osvoje bar dva seta. Spartaku ostaje nada da može da odigra bolje i učini veliko čudo.

Trener "golubova" je i ovom prilikom ponovio da takmičenje u Kupu ima niži prioritet u ambicijama kluba, pa su tako priliku da pokažu svoje znanje dobili neki igrači koji imaju manju minutažu, ali po njegovim rečima ta prilika nije iskorišćena na najbolji način. Spartak u četvrtak očekuje novi duel sa Crvenom zvezdom, ovaj put u okviru Superlige.

- Utakmica je generalno bila loša za nas, ali Kup nije takmičenje u kojem vijamo rezultat, probao sam neke igrače da odmorim za četvrtak, drugi su dobili priliku da igraju više minuta ali to nisu iskoristili na pravi način i izbog toga mi je krivo. Nema šta, okrećemo se četvrtku, to nam je mnogo bitnija utakmica, pokušaćemo da nađemo neku novu motivaciju, da se psihološki pripremimo i ostvarimo dobar rezultat za nas - rekao je Igor Žakić, strateg Spartaka

Meč Spartaka i Crvene zvezde, u okviru Superlige, igra se u četvrtak od 18 časova u subotičkoj Hali sportova i biće to dobra prilika da se "golubovi" pokažu u boljem svetlu, da zaigraju u punom sastavu i pokažu Beograđanima svoju pravu snagu.

Izvor: Subotica.com
Odbojka - Kup Srbije: Spartak - Crvena zvezda Odbojka - Kup Srbije: Spartak - Crvena zvezda Odbojka - Kup Srbije: Spartak - Crvena zvezda Odbojka - Kup Srbije: Spartak - Crvena zvezda Odbojka - Kup Srbije: Spartak - Crvena zvezda Odbojka - Kup Srbije: Spartak - Crvena zvezda Odbojka - Kup Srbije: Spartak - Crvena zvezda Odbojka - Kup Srbije: Spartak - Crvena zvezda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1652

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

odbojka

odbojkaški klub spartak

odbojkaški klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.