Komentara: 6
Pregleda: 2708

Odbojka: Elena Baić sa reprezentacijom niže odlične rezultate

16.09.2022. u 15:18h
Izvor: Subotica.com
Elena Baić nedavno je zagazila u osamnaestu godinu života a već ima dosta reprezentativnog staža i nastupa u kadetskom i juniorskom uzrastu. Mlada Subotičanka je dete Spartaka, to je i klub za koji već nekoliko sezona igra u seniorskom pogonu. Poslednjih nekoliko godina beleži i sjajne rezultate sa reprezentacijom, a novi izazovi tek predstoje.
Odbojka: Elena Baić sa reprezentacijom niže odlične rezultate

U protekla dva meseca ženska juniorska reprezentacija Srbije imala je tri zapažena nastupa na međunarodnoj sceni, a kao jedna od najmlađih u juniorskoj selekciji svoj dorinos je dala i Elena Baić - dizač, tehničar, organizator igre.

Tim povodom gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, upriličio je prijem za Elenu i predsednika kluba u kojem se od najnižih uzrasnih kategorija talentovana Subotičanka sportski obrazuje i razvija.

- Iza Elene je niz uspeha koji potvrđuju da se radi o perspektivnoj odbojkašici i da od nje u narednom peiordu možemo očekivati još medalja i zapaženih nastupa na međunarodnoj sceni - rekao je Bakić. - Nakon reprezentativnih obaveza Elena se priključila pripremama njenog matičnog kluba kako bi se što bolje spremili za novu superligašku sezonu.

Odbojka: Elena Baić sa reprezentacijom niže odlične rezultateBakić je spomenuo i još jednu mladu devojku iz Subotice, Ninu Mandović, koja je u istoj toj  juniorskoj selekciji, kao kapiten, jedna od najzaslužnijih za uspehe nacionalnog tima, a i nosilac je pojedinačnog priznanja - najbolji tehničar Evrope.

- Nina je naša Subotičanka, danas igra za TENT iz Obrenovca, uspešno se razvija i brani boje Srbije. Želim našim odbojkašicama  puno sreće i dobrih rezultata i u nastavku karijere - dodao je Bakić.

Elena i Nina u bile četvrte na Evropskim olimpijskim igrama mladih, zatim šampionke Balkana u Rumuniji, a najnoviji uspeh je srebrna medalja na Evropskom prvenstvu u Skoplju, zabeleživši sve pobede do finala bez izgubljenog seta

Predsednik ŽOK "Spartak", Dragan Vidaković, zahvalio se na prijemu i pomoći koju grad pruža klubu u svakodnevnom funkcinisanju.

Odbojka: Elena Baić sa reprezentacijom niže odlične rezultate

- Osvajanjem medalja u proteklih nekoliko godina Elena je ostvarila veliki uspeh u svojoj igračkoj karijeri,a značaj je utoliko veći što je jedna od najmlađih u nacionalnoj selekciji - zaključio je Vidaković - Zahvaljujem se Gradu Subotici koji nam je omogućio uslove za rad, jer bez takvog odnosa ne bismo ni mogli da ostvarimo ovakve uspehe.

Elena se takođe zahvalila loklanoj samoupravi što konstantno ulaže u Ženski odbojkaški klub "Spartak", što je i njoj pomoglo da napreduje u sportskom smislu. Mlada Subotičanka će naredne godine nastupiti na dva svetska prvenstva, u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Odbojka: Elena Baić sa reprezentacijom niže odlične rezultate

- Hvala mojim trenerima koji od početka karijere rade sa mnom, uporni su i zajedno idemo do cilja - kratko je dodala Elena. - U narednoj godini me očekuju nastupi na planetarnoj smotri u dve uzrasne kategorije, nadam se da ću biti u prilici da se sa mojim saigračicama popnem na najviše postolje i da Subotici i mom klubu donesem zlatnu medalju.

Izvor: Subotica.com
Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju Ženskog odbojkaškog kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju Ženskog odbojkaškog kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju Ženskog odbojkaškog kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju Ženskog odbojkaškog kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju Ženskog odbojkaškog kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju Ženskog odbojkaškog kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju Ženskog odbojkaškog kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju Ženskog odbojkaškog kluba "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2708
Povezane teme

ženska odbojka

ženski odbojkaški klub spartak

ženska odbojkaška reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.