Komentara: 49
Pregleda: 38629
Video

Od utorka skraćenje radnog vremena kafića, restorana, prodavnica...

15.11.2020. u 14:31h > 14:52
Izvor: Subotica.com
Od utorka skraćenje radnog vremena kafića, restorana, prodavnica...

Vlada Srbije donela je nove mere protiv koronavirusa. Ograničava se rad pre svega ugostiteljskih objekata, ali i prodavnica, tržnih centara, OSIM apoteka, dostava hrane, benzinskih pumpi i privrede koja radi treću smenu. Oni neće moći da rade od 21 do 5 časova. Primena počinje od utorka i trajaće 15 dana, do 1. decembra, kada će se odlučiti da li treba da se produžavaju mere.

- Počevši od 17. novembra do 1. decembra 2020. godine, radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću, izuzev radnog vremena apoteka, benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane, ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 21 do 5 časova narednog dana - navodi se u uredbi, koja sutra stupa na snagu.

Prilikom obraćanja javnosti, nakon vanredne sednice Vlade Srbije, premijerka Ana Brnabić je rekla da je pravi trenutak da se uvedu dodatne mere, da bi kriva ostala zaravnjena.

- Moramo na tome da je održimo još par dana, da bi počela da pada - navela je Brnabićeva i precizirala da je to cilj mera. - Trenutno ne razmišljamo o zabrani kretanja, ali ako bude neophodno i tu meru ćemo sprovesti.

ŠKOLE NASTAVLJAJU DA RADE, NEMA PRODUŽENOG RASPUSTA

Po rečima premijerke škole će nastaviti da rade redovno, tako da se od sutra đaci vraćaju u školske klupe, neće biti produžetka raspusta.

Po informacijama koje dostavlja Opšta bolnica Subotica, u prethodna 24 časa (14.11.) u Kovid respiratornoj ambulanti obavljeno je 42 pregleda, četrnaest pacijenata je zadržano na bolničkom lečenju, dok su tri otpuštena na dalje kućno lečenje i izolaciju.

Na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice trenutno se nalazi 62 pacijenta, od čega sedmoro u jedinici intenzivnog lečenja, na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 49
Pregleda: 38629

Povezana vest

Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.