Komentara: 20
Pregleda: 17874

Od sutra strožije kontrole pri ulasku u Mađarsku

06.04.2017. u 10:19h
Izvor: Subotica.com
Prema uredbi Evropske unije granične kontrole od petka će biti biti strožije. Putnici koji dolaze na spoljne granice Šengenske zone treba da računaju na obavezne kontrole, što bi budućnosti moglo da uspori protok putnika na graničnim prelazima.
Od sutra strožije kontrole pri ulasku u Mađarsku

Kako prenosi RTV Pannon, i prilikom ulaska i izlaska kod svih lica će se kontrolisati putne isprave, sa ciljem da bi se predupredile zloupotrebe ukradenih dokumenata, njihovog protivzakonitog korišćenja, kao i kontrola izgubljenih ili dokumenata kojima je istekla važnost. Takođe napominje se da će se vršiti provera u sistemu nacionalnih i međunarodnih elektronskih baza podataka.

Ova pravila će se odnositi kako na mađarsko-srpskoj, tako i mađarsko-hrvatskoj granici. Agencija MTI prenela je apel mađarske policije koja moli putnike da uzmu u obzir produženo vreme zadržavanja na granici prilikom planiranja putovanja i krenu ranije kako bi na vreme stigli gde planiraju.

Ove mere će se zasigurno pojačano osetiti kod putnika koji budu prelazili u Mađarsku tokom Uskršnjih praznika, kada se po pravilu očekuju velike gužve.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 nedelju
Komentara: 20
Pregleda: 17874

Povezana vest

Povezane teme

granični prelaz horgoš

gužva na graničnim prelazima

granični prelaz Bački Vinogradi

granični prelaz kelebija

granični prelaz bajmok

granični prelaz đala

granični prelaz

gužve na graničnim prelazima

granični prelaz bački breg

granični prelaz horgoš 2

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.