Komentara: 27
Pregleda: 14400

Od sutra naplata 33,3 kilometra auto-puta od petlje Subotica do Bačke Topole

18.10.2017. u 12:37h
Izvor: Subotica.com
Naplata putarine na deonici auto-puta od petlje "Subotica-sever" do petlje "Bačka Topola" počeće sutra, 19. oktobra, u 12 časova, najavili su iz JP "Putevi Srbije". Putarina za navedenu deonicu dužine 33,3 kilometra, naplaćivaće se na novoizgrađenoj čeonoj naplatnoj stanici "Subotica-jug", na osam naplatnih kanala.
Od sutra naplata 33,3 kilometra auto-puta od petlje Subotica do Bačke Topole

Naplata putarine će se na čeonoj stanici "Subotica-jug" odvijati u otvorenom sistemu, ali samo do završetka radova na izgradnji još pet bočnih naplatnih stanica, kada će na deonici auto-puta Beograd-Subotica biti uspostavljen zatvoreni sistem naplate.

U otvorenom sistemu, cena putarine je unapred utvrđena po određenoj deonici, a prema novom cenovniku koji je usvojen 14. oktobra, vozači će do Novog Sada morati da izdvoje 120 dinara.

Međutim, nakon izgradnje bočnih naplatnih stanica "Žednik", "Bačka Topola", "Feketić", "Vrbas" i "Zmajevo" na ulazu i izlazu sa auto-puta, naplatna stanica "Sirig" će prestati s radom, a na ovim deonicama će se uspostaviti zatvoreni sistem naplate, koji funkcioniše po principu plaćanja putarine po pređenom kilometru.

Od sutra naplata 33,3 kilometra auto-puta od petlje Subotica do Bačke Topole

Iako bi zvaničan cenovnik trebalo da bude formiran nakon građevinskih radova, čiji je završetak predviđen do 31. oktobra, iz JP "Putevi Srbije" nam je ranije saopšteno da cena putarine u zatvorenom sistemu iznosi 3,64 dinara po kilometru.

Tako bi vožnja od Subotice do Žednika trebalo da košta oko 80 dinara, do Bačke Topole oko 120 dinara, a do Feketića 200 dinara. Vozači koji se isključuju u Vrbasu, moraće da izdvoje oko 265 dinara, a oni koji se budu isključivali u Zmajevu oko 300 dinara.

Podsećanja radi, u poslednjih nekoliko godina putarina za putnička vozila na deonici od Subotice do Novog Sada iznosila je 110 dinara, a nakon što se uspostavi zatvoreni sistem naplate, vozači će za istu sumu novca moći da voze samo do Bačke Topole.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 14400

Povezana vest

Povezane teme

putarina

auto-put

putevi srbije

naplatne rampe

izgradnja naplatnih stanica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.