Komentara: 36
Pregleda: 21294

Šest novih naplatnih rampi do kraja oktobra

13.06.2017. u 16:28h
Izvor: Subotica.com
Na Koridoru 10 kod Subotice, do kraja oktobra ove godine, biće otvorena jedna čeona i pet bočnih naplatnih stanica, dok će naplatna stanica Sirig prestati s radom. Putarina do Novog Sada mogla bi da iznosi i preko 300 dinara, u odnosu na dosadašnjih 110 dinara.
Šest novih naplatnih rampi do kraja oktobra

Na deonici Beograd-Subotica u toku su radovi na izgradnji čeone naplatne stanice Subotica, s leve i desne strane auto-puta, saopšteno iz JP "Putevi Srbije" za naš sajt. Osim ove, gradi se još pet bočnih naplatnih stanica na ulazu i izlazu sa auto-puta i to naplatne stanice Žednik, Bačka Topola, Feketić, Vrbas i Zmajevo.

Izgradnja ovih naplatnih stanica odvija se u dve faze, od kojih se u prvoj gradi čeona naplatna rampa "Subotica-jug", na kojoj je planirano uspostavljanje otvorenog sistema za naplatu putarine. U otvorenom sistemu cena putarine je unapred utvrđena po određenoj deonici i jedinstvena je za svaku naplatnu stanicu.

Druga faza podrazumeva izgradnju bočnih naplatnih stanica, od Siriga do Subotice, nakon čega će naplatna stanica Sirig prestati s radom. Na ovim deonicama uspostaviće se zatvoreni sistem naplate putarine, koji funkcioniše po principu plaćanja putarine po pređenom kilometru.

Cene putarine na ovim deonicama biće formirane nakon završetka građevinskih radova, međutim iz "Puteva Srbije" napominju da cena putarine u zatvorenom sistemu iznosi 3,64 dinara po kilometru.

Šest novih naplatnih rampi do kraja oktobra

U poslednjih nekoliko godina, putarina za putnička vozila na deonici od Subotice do Novog Sada, iznosila je 110 dinara, dok bi, nakon što se uspostavi zatvoreni sistem naplate, vozači za 110 dinara mogli da voze do naplatne stanice kod Bačke Topole (~30 km).

Rok za završetak izgradnje navedenih naplatnih stanica je 31. oktobar.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 36
Pregleda: 21294

Povezana vest

Povezane teme

putarina

putevi srbije

naplatne rampe

izgradnja naplatnih stanica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.