Komentara: 18
Pregleda: 7110

Od Subotice do Novog Sada u jednom vagonu

31.10.2014. u 13:23h
Izvor: RTV
Mnogi punici koji vozom putuju iz Subotice za Novi Sad dožive pravu avanturu na tom putu jer često celu kompoziciju čine samo lokomotiva i jedan vagon. Zbog toga je petkom nesnosna gužva. Naime, mnogi od njih kupe kartu, ali ne mogu da uđu u voz jer mesta jednostavno nema, a većina onih koji uspeju da uđu u vagon ne mogu da se pohvale da su putovali komforno.
Od Subotice do Novog Sada u jednom vagonu

"Svakog petka imamo povećan broj putnika zbog studenata koji odlaze kući za vikend, a opredeljuju se za železnicu zbog niže cene. Tako da dolazi do povećanja boja putnika mimo naših kapaciteta. Železnica sa putničkim kolima pokušava da svaki dan zadovolji potrebe putnika, nekada u tome uspemo, a nekada ne. Svakako, petak nam je veliki problem", kaže za RTV Veselin Simović iz Železnica Srbije i dodaje da se odluka o tome koliko vagona će biti u kompoziciji donosi na osnovu broja putnika i broja raspoloživih vozila.

- "Imamo poteškoća sa putničkim vagonima, pogotovo sada kada je počela grejna sezona, očekujem da će to biti vrlo brzo rešeno kada dođu nove garniture iz Švajcarske", kaže Simović.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 7110
Povezane teme

pruga železnica

železnica subotica

železnička stanica

javni prevoz

železnički prevoz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.