Komentara: 9
Pregleda: 7571

Od ove školske godine sve škole u obavezi da imaju sajt

11.09.2013. u 16:48h
Izvor: RTV Yueco
Od ove školske godine sve osnovne škole u obavezi su da imaju svoj sajt. Usvajanjem novog Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju propisana je obaveza školama da sve informacije iz godišnjeg plana objavljuju u letopisu i na školskom sajtu sa ciljem informisanja roditelja i učenika škole. Sajt izrađuju i ažuriraju zaposleni u školi u okviru svojih redovnih zaduženja u školi.
Od ove školske godine sve škole u obavezi da imaju sajt

Osnovna škola „Kizur Ištvan“ jedna je od subotičkih škola koje su pokrenule školski sajt tek nakon zakonske odredbe koja ih je od ove školske godine obavezala na to. Veliki broj škola u Subotici već ima svoj sajt, a učenici sedmog razreda škole „Kizur Ištvan“ pozdravljaju ideju pokretanja sajta njihove škole i jedva čekaju da sajt zaživi.

Usvajanjem novog Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, član 52., stav 5 definiše obavezu škola da svake školske godine vode letopis i da izrade školski sajt koji treba da sadrži informacije o sprovođenju nastavnog plana i programa, informacije o rasporedu časova, razna obaveštenja za učenike i roditelje.

Školski sajt OŠ „Kizur Ištvan“ izradili su nastavnik informatike i bibliotekar koji trenutno i ažuriraju sadržaj. U planu je da se i učenici uključe u postavljanje sadržaja na sajtu. Škola će pokrenuti novinarsku sekciju koju će činiti učenici škole koji će postavljati sadržaje na sajt, uz dozvole uprave škole.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 7571
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.