• Pregleda: 4109

Očitavanje vodomera

Očitavanje vodomera

Od utorka, 17. aprila počinje prolećno očitavanje vodomera u domaćinstvima kod kategorije potrošača široke potrošnje, saopštili su iz JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Ukoliko se neko od potrošača za vreme očitavanja ne bude nalazio na adresi lokacije vodomera, može sam očitati stanje i prijaviti ga u Vodovodu ili putem telefona 557-711.

Evidentirano stanje sa vodomera odnosiće se na obračun utroška vode, kao i usluge odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda za period od novembra 2011 do aprila ove godine. Cena za 1 kubik pitke vode uzevši u obzir martovsko poskupljenje iznosi 38,57 din plus PDV od 8%, odvođenje otpadnih voda 16,31 i prečišćavanje 16,50 dinara po kubnom metru vode. Potrošači koji su prešli limit mesečne potrošnje od 25 kubika vode po domaćinstvu, na osnovu Odluke Grada Subotica o merama i normativima za racionalnu prosečnu potrošnju, razliku u potrošnji plaćaju po ceni koja važi za poslovne potrošače. Takodje se obračunava i naknada za pogonsku spremnost sistema od 80 dinara (bez PDV-a od 18%) na mesečnom nivou po svakom ispostavljenom računu. Očitavanje vodomera u gradu i prigradskim MZ i naseljima će trajati do 23. aprila.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
josip Odgovori
Ocitavanje stanja vodomera, uobicajena operacija !!!! Ocitavanje posle vremenskog perioda od pet t.j. sest meseci, nije normalna, ali je kod nas uobicajena operacija. Promena cenovnika u Martu 2012. godine je, pod znakom pitanja, ali prihvatljiva operacija !!!. Definitivno nije ni po kojoj proceduri prhvatljiva operacija i logika retraktivne primene novih cena od Novembra 2011. do Marta 21012. Vecina, ili najveci, broj potrosaca verovatno i nece obratit paznju na ovaj DETALJ pa ce uz manje vise psovki racun platiti. Platit cu taj racun i ja, koji ovo pisem, ali uz veliku dozu gorcine jer osecam da me neke od mudrih glava Skupstine Opstine Subotica i njihovih istomisljenika iz Vodovoda i Kanalizacije smatraju debilom i magaretom, samo imajte u vidu magare nije glup zivi stvor kako to izgleda.
Istini za volju ovu vest jos niko nije komentarisao, a mozda i nece, ko zna mozda tako i treba, mozda ja nisam ni u pravu, ili mozda jesam ?, ali moram da platim nelogican racun po matematickoj logoci. Ovde je logika nestala u mrkloj noci svakodnevnice sa ciljem da krene u pravcu svetlije buducnosti prociscenim putevima nase kanalizacije hocu reci civilizacije !!!!!!.
zar ne ?????
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.