Komentara: 0
Pregleda: 2839

Očišćena obala Ludaša

23.10.2012. u 16:59h
Izvor: RTV Yueco
Meštani Šupljaka u saradnji sa mesnom zajednicom su očistili obalu Ludaškog jezera. Tim povodom je u prostorijama škole održana izložba fotografija i predstavlje je projekat. U Mesnoj zajednici objašnjavaju da na ovom delu jezera Ludoš se nalazi u trećem stepenu zaštite. Akcija uređenja je rađena u dogovoru sa zaposlenima u preduzeću “Palić Ludaš”.
Očišćena obala Ludaša

Stanovnici Šupljaka i Ludaša u zajedničkoj akciji su očistili obalu jezera Ludaš. Izvadili su trsku, koja ih je sprečavala da dođu do obale.

U lokalnoj samoupravi objašnjaju da uvek pomažu ovakve akcije. U planu je da se i naredne godine izdvoji novac za slične akcije po mesnim zajednicama.

Ludaško jezero” je kompleks vlažnih staništa koji sadrži otvorene vodene površine, tršćake, i razne vrste travnih zajednica Pored ptičjeg sveta, među retkosti područja ubrajaju se i druge životinje, kao što je vidra, kornjače, retke vrste insekata, ali su prisutne i retke vrste biljaka, koje se navode u Crvenoj knjizi Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2839
Povezane teme

palić

jezero ludaš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.