Komentara: 10
Pregleda: 12181

Očekuje se veći priliv kapitala iz Mađarske

16.03.2015. u 17:24h
Izvor: RTV Yueco
Mađarski kapital će se pojaviti u mnogo većem obimu nego do sada na području Vojvodine, očekuje gradonačelnik Subotice Jene Maglai. On je prisustvovao na susretu investitora u Regionalnoj privrednoj komori Subotica ”Pronađite poslovnog partnera!”, koji je okupio predstavnike preduzeća, lokalnih samouprava i privrednih komora dve zemlje. Skup je organizovalo Udruženje ekonomista Vojvođanskih Mađara.
Očekuje se veći priliv kapitala iz Mađarske

Investicija Fornetija i dugogodišnje prisustvo Masterplasta, koji za ovu godinu planira i proširenje kapaciteta su pozitivna iskustva mađarskih investicija u Srbiji, koja uz sve ostale pogodnosti koje nudi država, mogu biti mamac za investiranje preduzeća iz Mađarske u Srbiju. Trenutna robna razmena regiona i Mađarske iznosi oko 100 miliona dolara, s tim da je region u suficitu u spoljnotrgovinskoj razmeni.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, na osnovu političke klime u obe zemlje, očekuje da će se u skorijoj budućnosti mađarski kapital pojaviti u mnogo većem obimu nego do sada na području Vojvodine. S tim u vezi, gradonačelnik navodi da se juče sastao sa ministrom finansija Mađarske, kao i sa prvim čovekom OTP banke i jednim od najbogatijih Mađara, a u međuvremenu je potpisao sporazum o investiciji sa jednim preduzećem iz Mađarske, o čevu se više detalja očekuje uskoro.

Skup u Regionalnoj privrednoj komori organizovalo je Udruženje ekonomista Vojvođanskih Mađara, a osim privrednika prisustvovali su predstavnici lokalnih samouprava iz više opština i gradova severne Vojvodine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 10
Pregleda: 12181
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.