• Pregleda: 4729

Obustavljeni radovi na uređenju ulica na Makovoj sedmici

Na teritoriji MZ "Makova sedmica" uređuju se Ljermontova i ulica Anke Butorac, koje nisu na spisku koji je načinila gradska Služba za poljoprivredu. Radove je obustavio sam gradonačelnik Jene Maglai i naložio da se ispita zbog čega je Direkcija za izgradnju grada dala nalog da počnu radovi u ovim ulicama.
Obustavljeni radovi na uređenju ulica na Makovoj sedmici

Od sredstava koje se u budžet grada slivaju od zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, godišnje se izdvaja oko 100 miliona dinara za izgradnju atarskih puteva. Kako procedura nalaže, mesne zajednice su svoje predloge i prioritetne trase dostavile Službi za poljoprivredu, koja je načinila spisak atarskih puteva i posala ga Direkciji.

- Uradili smo tendersku dokumentaciju, raspisali tender, prvi je poništen a na drugom je za izvođača radova izabran „Vojput“ koji je dao ponudu za izgradnju od 88 miliona dinara. Potom je gradonečalnik doneo rešenje o određivanju nadzornog organa za radove gde su bili inženjeri sa svojim licencama zaposleni u Direkciji – predočava Šimon Ostrogonac, član Gradskog veća za poljoprivredu.

– Kada su počeli radovi dobili smo informaciju da se rade atarski putevi koji nisu na spisku. Izašli smo na teren da proverimo i uverili se da je zaista tako, Ljermontova i ulica Anke Butorac nisu na spisku koji smo dostavili. Verovatno je u pitanju nečiji lični interes, ali radimo na utvrđivanju činjenica, ko je i zbog čega dao nalog da počne izgradnja ovih ulica.

U MZ "Makova sedmica" kažu da su oni gradu dostavili spisak na kome se nalaze Peščarina, Titogradska, Podgorska i Topčiderska,jer samo one mogu ući u atarske puteve, ali ne i dve sporne ulice na kojima su počeli radovi.

- Stalno imamo zahteve za nasipavanje ulica, ali znamo šta smo predali i niko nije tražio izmenu ili dopunu spiska, niti bi to mogli bez odluke Skupštine grada – ističe Ferenc Kovač, predsedik Skupštine MZ Makova sedmica. – Očigledno je došlo do neke greške, ali ona sigurno nije sa naše strane.

Kao objašnjenje za ovu situaciju Direkcija za izgradnju gradnju navodi da je došlo do „diskomunikacije“ i da se ove dve ulice nalaze na spisku za asfaltiranje, ali ne na onom koji je došao iz Službe za poljoprivredu.

- Od kada su u maju predati spiskovi i načinjene tabele, stizali su nam pisani i usmeni zahtevi i za druge puteve i tu je došlo do loše komunikacije sa Službom za poljoprivredu. Mislili smo da je sve iskordinirano, ali očigledno nije i zato smo još uvek u postupku usaglašavanja, još uvek imamo zahteve za izmenu i dopunu radova –objašnjava Peter Blau, direktor Direkcije za izgranju grada.

Asfalt nije kome je namenjen, već kome je suđen, rekao bi naš narod.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

26
Tihi Odgovori
bolje u gradu srdite puteve za aute! neke ulice na makovoj ni asfalt nemaju ! kao da smo neka selendra jos uvek takozivimo bez gracke vode, gracke kanalicazije i betona!! pfff sramota od drzave
beton Odgovori
Tihi,

kad vi s Makove Sedmice koji ste gradili nelegalno platite asfalt i kanalizaciju kao ostatak grada imaćete ih i vi...
pera Odgovori
beton sa koje planine si ti dosao i u kojoj drzavnoj firmi radis [*...*] jedan
suboticanin Odgovori
Zato je Hvarska ulica dobila asfalt na vec postojeci asfalt. Tamo ima nekoliko kuca jedan celnik iz SVM-a.
Pravdoljub Odgovori
Samo neka grade. Tavankutu naprimer netreba asfalt, treba nam barem trotoar da nam deca ne idu do škole po blatu do kolena, ukupno oko 15000 metara trotoara(u oba Tavankuta) spasilo bi mnoge kako đake tako i stare koji nemaju kuda proći kada padne i najmanja kiša. I samo ad napomenem. Ovde ima itekako puno zakupaca državnog zemljišta koji pune gradsku kasu i sada se sa tim novcem pravi i gradi negde i nekome ko nije nikada ni video zasejanu parcelu. HOĆEMO,asfaltirane trotoare svuda po donjem i gornjem Tavankutu na mestima gde nma asfalta. MZ Tavankut, ne igrajte se sa poverenjem građana.
prle Odgovori
Hitno makovu raseliti xaxaxa
SINIŠA Odgovori
BETON

A šta sa onima koji su na Makovoj Sedmici gradili legalno i platili opštini i državi sve takse.Kada će njihova ulica biti barem poravnana.A da nepričamo o gradskoj vodi, telefonu,kablovskoj,kanalizaciji itd..
makovčanin Odgovori
Neki imaju betona u glavi.
Ovaj sigurno što se nazvao betonom. Plaćenih legalizacija ima mnogo. Makova je bogami dosta napunila budžet, i zaslužila i kanalizaciju i asfalt.
Gradska vlast se samo slikala u ulici Jelene Ćetković pre izbora. Za 2 miliona dinara nasipali 10kolica otpada iz azotare. Ulica je još gora nego što je bila....
Za te pare bi ja kolicima i lopatom mnogo bolje uradio posao. Ovaj što je bager vozio samo se nadrndo levo desno dok je odlazio uništio je sve što je uradio.Pitam se dali ima obraza neko još u makovoj da se slika......?Uskoro će izbori za mesne zajednice.....dajte mi šljunak i kolica pa ću da uredim ulice na makovoj.
frau Odgovori
Dajte nam ime ko je to muvao iz službe za poljoprivredu ? Mada čitav grad zna ko je[*...*] ! Isto tako i na Palicu se zna ko vodi sve javne nabavke i namešta za gazdu da se omaškom ne desi da neko drugi osim njih radi, sve će to policija ispitati kad tad ! Uništili su jednu parlamenta stranku sa 10 pošto u gradu radi svog lopovluka
Trifun Odgovori
@frau
ko je ta osoba?uvek se mase sa imenom a nekaze se da Suboticani znaju isto nego svako pise svoje
TomyB Odgovori
Beton
Dodji da zivis na makovoj, plati sve sto se od tebe trazi da bi upisao kucu na svoje ime, a u isto vreme imaj vodu iz busenog bunara totalno neupotrebljivu osim za kupanje, septicku jamu umesto kanalizacije koju moras da praznis par puta godisnje za po 2000, ispred dvorista na ulici imaj kratere velicine 2m^2 onda pricaj kome god zelis sta jos treba da platis da bi u ulici imao uslove za zivot dostojne coveka iz 21 veka. Do tad sedi u tom svom luksuzu i cuti!
Makova Odgovori
Strašno je to sve se plaća na vreme, ravnanje i nasipanje je stiglo pred izbore naravno.O asfaltu da ne pišem, telefon čekam 13 godina od zahteva , užas ali pošto nemamo glavešine u ulici J.Ćetković nismo bitni .Pomirimo se sa time kako je tako jer se sve vrti oko novca i politike,podržavam bilo gde da se sređuju ulice i putevi ,jer je to normalno da se radujemo JKP Čistoći što nam odvozi smeće pa polako za koju deceniju i Telekom ili kako se bude zvala nas obraduje sa priključkom .
beton Odgovori
Dragi Makovcani a vi raspisite samodoprinos. Ni u Keru, ni na Bajnatu, Gatu, Dudovoj sumi , itd. isto pre 30 godina nije bilo ni asfalta ni kanalizacije. Raspisali samodoprinos pa napravili. A u legalizaciji ste placali samo ono sto imate, znaci otprilike samo javnu rasvetu. Zasto bismo mi koji smo sebi placali vkanalizaciju i asfalt to placali vama. To bi bio lopovluk
Bunjevac Odgovori
Apsolutno ispravan potez! Najprometniji lokalni put koji se treba asfaltirati, a pre toga sanirati je put GORNJI TAVANKUT - MIŠIĆEVO . To se može utvrditi brojanjem saobraćaja! Gradonačenik sigurno dobro zna za ovaj put. koji će biti neprohodan ako se ne sanira i asfaltira. Tri metra je širina za početak, trasirana, powtavljen tucanik.... što je stalo?.. biće uskoro izbori...!
jami Odgovori
frau

Malo mi je nejasan tvoj tekst, verovatno zbog pravopisa, pa te molim da navedeš ime koje spominješ, ali napiši velikim slovom početak imena kao i prezimena
Mohamed Odgovori
Prvo srediti ulice oko buvljaka pa tek onda ici na selo u makovu. Madjari nam se smeju sto su nam ul kod buvljaka lose...
sale Odgovori
"Mohamede"Kao prvo Makova sedmica nije Selo već grdska Mesna zajednica.Gospodine Blau Ljermontova i Anke Buturac su već duže vremena na spisku za asfaltiranje zbog čega nisu asfaltirane.
Realan Odgovori
"Kada su počeli radovi dobili smo informaciju da se rade atarski putevi koji nisu na spisku. Izašli smo na teren da proverimo i uverili se da je zaista tako, Ljermontova i ulica Anke Butorac nisu na spisku koji smo dostavili. Verovatno je u pitanju nečiji lični interes..."

A u čijem interesu radite vi iz gradskog veća za poljoprivredu? Pre i posle izbora u martu ove godine,asfaltirali su samo one ulice gde živi neko od članova gradkog veća.
Zaista je trulo nešto,ali ne u Danskoj već u Subotici.
Nalina Odgovori
I opet se ovde izliva žuč po ljudima ,koji ni krivi ni dužni ,žive na Makovoj. Zašto neko ne upita zašto se godinama ništa ne radi u ovom naselju, ili se ASFALTIRA ulica u kojoj živi stranački " moćnik" ili se diže graja kad se uradi nešto( a to je samo posipanje tucanikom) u drugim krajevima gde nema "moćnih" već samo nas jadnika koji ne mogu iz ulice da izađu kad padne kiša?!
Zašto se niko ne buni protiv ove vladalačke garniture jadnika koji uništavaju Makovu desetljećima već , podstaknuti strankom koja ne priznaje da na Makovoj postoji socijalno ugroženih slojeva a da nisu pripadnici određene nacionalnosti, već se sve sliva njima....
Lajco Odgovori
frau

ja mislim da ti neznas ime tog iz poljoprivrede samo lupas
zoki Odgovori
Kada sam procitao brljotinu zabolio me stomak. Nista nije slucajno a stace biti sa ulicom jelene Cetkovic za koju je gosp.Kovac licno rekao da ce urediti navedenu ulicu,od toga nema nista. Da li znate koliko je utroseno novca za adaptaciju zgrade MZ i ograde , to se nigde nespominje. Ovu ulicu su prosle godine , kako rekose iz VOJ-PUTA posolili tucanikom , nisu trebali ni to jer je bilo uzalud. Da li je neko iz gradske uprave dolazio da pogleda na sta lici ulica sto cisto sumnjam. Kaze komsija da ce prodati kucu i odseliti se zbog ove ulice jer pogotovo zimi ni peske se nemoze proci a da nekazem kako se vozila unistavaju za koja su placene dazbine isto kao za na koja nemaju potrebe da sidju sa asvaltiranih ulica.
Sluga sive ekonomije Odgovori
Jencika blokiraj aerodrom !!
DJuro Odgovori
Neverovatno , cim se negde izvode radovi u Sutjeskinoj ulici i okolnim pojavi se na desetine kamiona sa peskom ultovi pa cak i gusenicar rade kao drakstor .Necu vam reci da imaju natpis [*...*] jer nece admin objaviti.Valjda im je direkcija za "izgradnju" grada dala dozvolu za kopanje peska .
... Odgovori
Kakva prepucavanja radi jadnog li tucanika jer asfalta uskoro u tim ulicama nece biti...Zalosno je da u 21.veku ljudi treba da se svadjaju zbog malo kamena i to iz razloga da ne bi "plivali" kad padne kisa.Ja sam dugo zivela u ulici Jovana Mikica...i tamo se dugo samo camcem moglo proci ali nakon 20 godina dozivismo da imamo asfalt ...Ne znam da li zbog toga sto neki glavonja stanuje u tom kraju ili ne vazno je da imamo asfalt...Isto toliko vremena cekamo prikljucak za telefon...:(..Cini mi se da smo gori i od Turkmenistana ...No onaj ko dozivi pricace unucima ..
A za tucanik u Anke Butorac je preko potreban..ako asfalt ne al bar tucanik....
frau Odgovori
@Lajco (pre 18 sati i 31 minut)
znam al se bojim da napisem jako je strasan ! pa da ne sazna ko sam, ko zna u kojoj je sad partiji ?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.