Komentara: 53
Pregleda: 17812

Obustavljena izrada plana generalne regulacije centra Subotice

08.03.2013. u 11:44h
Izvor: RTV Yueco
Svi prisutni odbornici Skupštine grada, izuzev Radmila Todosijevića (koji je kasnije objasnio da je to greškom učinio), glasali su za obustavljanje dalje izrade Plana generalne regulacije užeg centra grada. Iako su nadležni saveti Skupštine grada na predlog teksta odluke uputili nekoliko amandmana, oni su povučeni, tako da je Odluka usvojena u obliku u kojem je i predložena, izuzev jednog amandmana za koji je ocenjeno da ne menja suštinu odluke.
Obustavljena izrada plana generalne regulacije centra Subotice

Osim stopiranja dalje izrade plana, usvojenom odlukom nalaže se i razrešenje sadašnjeg i imenovanje novog, šireg sastava komisije za planove, kao i preispitivanje svih dosadašnjih planskih dokumenata koji se tiču užeg centra grada i gradskog jezgra.

Kako je odbornicima predstavio šef odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara, usvajanjem ove odluke ceo postupak izrade plana se vraća na početak, ali i razrešava komisija za planove, njen predsednik i članovi i imenuju novi stručni i nestranački članovi, dok će sama komisija imati više članova nego do sad.

Treći deo predloga odluke nalaže organima lokalne samouprave da stručnjaci preispitaju sve planske dokumente koji se tiču centra grada i jezgra, bez obzira da li su prihvaćeni ili su u izradi. Maglai je ocenio da su građani inicirali ovu sednicu, jer je postojao ozbiljan otpor prema izradi plana generalne regulacije centra, te da je taj otpor je na neki način probudio političke strukture u gradu i doveo do toga da se sada o tome raspravlja. On je ocenio da će prvi put u novoj istoriji skupštine nezadovoljstvo građana proizvesti odluku kojom se uvažava njihov stav i mišljenje, i izrazio nadu da će svi odbornici podržati predlog.

Za predlog glasali su svi prisutni predstavnici vladajuće koalicije, kao i opozicije, osim odbornika Srpske napredne stranke Radmila Todosijevića.

Odbornici su pre usvajanje odluke za govornicom još jednom iskazali svoj stav po ovom pitanju . Gojko Radić je za govornicom pozdravio zaustavljanje izrade plana, ali i optužio SVM da nose odgovornost za usvajanje generalnog plana, rekavši da im ne veruje, jer su učestvovali u donošenju ranijih planova.

Početak same sednice kasnio je oko sat vremena, a na samom početku odbornici iz nekoliko stranaka i grupa podelili su koleginicama odbornicama i predsednici Skupštine cveće, čime su im čestitali 08. mart - međunarodni Dan žena.

Povodom objavljene vesti, svojom izjavom se posetiocima sajta obratio odbornik SNS, Radmilo Todosijević, koji je putem komentara objasnio da je i on u procesu glasanja bio "ZA", ali je greškom pritisnuto dugme "protiv". Kompletan komentar možete pročitati ovde.

Izvor: RTV Yueco
Vanredna Skupština grada Subotice: Obustavljena izrada PGR Vanredna Skupština grada Subotice: Obustavljena izrada PGR Vanredna Skupština grada Subotice: Obustavljena izrada PGR Vanredna Skupština grada Subotice: Obustavljena izrada PGR Vanredna Skupština grada Subotice: Obustavljena izrada PGR Vanredna Skupština grada Subotice: Obustavljena izrada PGR Vanredna Skupština grada Subotice: Obustavljena izrada PGR Vanredna Skupština grada Subotice: Obustavljena izrada PGR
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 53
Pregleda: 17812

Povezana vest

Povezane teme

skupština subotice

prenos uživo

plan generalne regulacije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.