Komentara: 13
Pregleda: 8437

Obrazovni profil bravar - zavarivač garantuje zaposlenje

19.06.2014. u 18:20h
Izvor: RTV Yueco
Uprkos visokoj stopi nezaposlenosti u Srbiji, radna mesta za kvalifikovani kadar u zanatstvu i tehničkim zanimanjima uglavnom ostaju nepopunjena, jer poslodavci ne mogu da nađu odgovarajuće stručnjake. Zahvaljujući saradnji Ministarstva prosvete i SR Nemačke, u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ će biti obrazovan kadar koji odgovara savremenim potrebama tržišta rada. Najveća škola u našem gradu, otvara novi smer bravar-zavarivač, koji učenicima nakon završenog trogodišnjeg školovanja garantuje pronalazak posla.
Obrazovni profil bravar - zavarivač garantuje zaposlenje

Iako interesovanje učenika za trogodišnje obrazovanje poslednjih godina nije na zavidnom nivou, uvođenje novog smera koji u potpunosti odgovara savremenim potrebama tržišta rada, trebalo bi da promeni takvu sliku. Stručnjaci su saglasni da su za društveno-ekonomski razvoj izuzetno važni kvalifikovani kadrovi tehničke struke obrazovani u skladu sa potrebama privrede, pa se i načešće opaske poslodavaca tiču nedostatka praktičnih veština i prenatrpanosti teorijskim sadržajem.

Obrazovanje za ovaj profil učenicima omogućava brojne prednosti kao što su zaposlenje po završetku školovanja, isplatu novčane naknade za vreme provedeno na praksi i za rad van redovne nastave, kao i naknadu za topli obrok.

U narednoj školskoj godini Tehnička škola „Ivan Sarić“ ima mesta za 388 đaka. Na područjima rada mašinstvo i obrada metala, elektrotehnika i saobraćaj biće otvoreno ukupno 14 odeljenja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 8437
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.