Komentara: 0
Pregleda: 2783

Obrazovanje odraslih

12.08.2013. u 18:19h
Izvor: RTV Yueco
Iako je rasipanje učenika u osnovnoškolskom obrazovanju u Srbiji veliko, u Subotici to nije slučaj. U našem gradu, samo 1-2 odsto učenika iz socijalno osetljivih grupa, napusti školovanje i to najčešće, u 5. razredu. Neki od njih ponovo se vrate u školske klupe, u okviru Škole za osnovno obrazovanje odraslih. Upis u ovu školu počinje 19., a trajaće do 30. avgusta. Sve informacije zaninteresovani mogu dobiti, svakog radnog dana, u sobi 310 na Otvorenom univerzitetu.
Obrazovanje odraslih

Kako bi se sprečilo rasipanje đaka pre završetka 8. razreda, novi Zakon o obrazovanju odraslih predviđa da i lokalne samouprave, kroz organizovanje Saveta utiču na rešavanje ovog problema. Tako lokalne samouprave, obrazuju Savete za obrazovanje odraslih, u kojima sprovode politiku socijalnog uključivanja osoba koje su iz raznih razloga prekinule obrazovanje u osnovnoj školi, koja je obavezna.

U okviru OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ postoji Škola za osnovno brazovanjue odraslih, čije se prostorije nalaze na Ovorenom univerzitetu. Upis se vrši dva puta godišnje, a u toku jednog polugodišta moguće je završiti jedan razred. Školovanje je besplatno, a po završetku 8. razreda, dobija se svedočanstvo koje učeniku do navršenih 17. godina starosti, daje mogućnost da nastavi redovno školovanje u srednjim školama.

Upis u školu će se vršiti od 19. do 30 avgusta. Nastava počinje 2. septembra. Sve informacije o potrebnim dokumentima za upis, mogu se dobiti svakog radnog dana od 8 do 12 časova, u sobi 310 na Otvorenom univerzitetu ili na telefon 554 600, lokal 115.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2783
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.