Komentara: 56
Pregleda: 9980
Foto

Obnovljen vrtić u Aleksandrovu

12.03.2019. u 13:10h
Izvor: Subotica.com
Na radost mnogobrojnih meštana MZ Aleksandrovo u obnovljenom objektu "Trokadero" otvorena su tri odeljenja vrtića "Pčelica" Predškolske ustanove "Naša radost" u kome će biti smešteno 60 mališana do tri godine.
Obnovljen vrtić u Aleksandrovu

U obnovu objekta, koji je do skoro bio ruina, iz gradske kase uloženo je 6.5 miliona dinara, a za opremanje vrtića još 2.5 miliona.

- Lokalna samouprava nastavlja ulaganja u mesne zajednice, kako u gradu, tako i u prigradskim naseljima. U protekle dve i po godine u Aleksandrovo je uloženo 45 miliona dinara u putnu i komunalnu infrstrukturu, a rešen je i veliki problem Tolminske ulice - podseća gradonačelnik Bogdan Laban.

Obnovljen vrtić u Aleksandrovu

Probni rad vrtića "Pčelica" počeo je krajem prošle godine i stekli su se uslovi za nesmetan boravak mališana.

- Ovo nam je izuzetno važno jer su do sada deca boravila u neprilagođenom objektu u okviru Doma zdravlja. Najmlađa deca su sada premeštena ovde, biće tri grupe dece na srpskom i mađarskom jeziku - istakao je Veljko Vojnić, tehnički direktor Predškolske ustanove "Naša radost". - Zahvalni smo Gradu na velikoj podršci, a pred nama je još puno posla. U aprilu počinje rekonstrukcija centralne kuhinje , koja je kada je napravljena bila namenjena za ishranu 450 dece a sada hrani 4.300 mališana.

Obnovljen vrtić u Aleksandrovu

Po rečima Nikole Milićevića, presednika Skupštine MZ Aleksandrovo,  za dve i po godine u naselje je uloženo više nego u proteklih 14.

- Veliki problem imali smo sa Tolminskom ulicom, koju su uništili teški kamioni, i on je rešen. Rešili smo i problem severnog dela naselja jer omladina nije imala gde da se okuplja, a zahvaljujući gradonačelniku obnovljeni su sportski tereni - naglašava Milićević. - Objekat "Trokadero" je godinama bio ruševina, stecište za pacove i narkomane i srećni smo što je on sada sređen. Srećni smo i što više ne plaćamo zakup za prostorije mesne zajednice, a značajne uštede ćemo ostvariti i u računima.

Izvor: Subotica.com
Obilazak obnovljenog vrtića u Aleksandrovu Obilazak obnovljenog vrtića u Aleksandrovu Obilazak obnovljenog vrtića u Aleksandrovu Obilazak obnovljenog vrtića u Aleksandrovu Obilazak obnovljenog vrtića u Aleksandrovu Obilazak obnovljenog vrtića u Aleksandrovu Obilazak obnovljenog vrtića u Aleksandrovu Obilazak obnovljenog vrtića u Aleksandrovu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 56
Pregleda: 9980
Povezane teme

Naša Radost Subotica

predškolska ustanova naša radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.