Komentara: 9
Pregleda: 1677

Obnoviti i unaprediti saradnju komora

25.09.2014. u 18:13h
Izvor: RTV City
Kako bi obnovilo i unapredilo saradnju započetu pre skoro 11 godina, rukovodstvo Trgovinsko Industrijske komore županije Bekeš posetilo je danas Regionalnu privrednu komoru Subotica. Cilj posete predstavnika komore iz Mađarske je sagledavanje mogućnosti njihovog preduzetništva ove županije na tržištu Vojvodine i Srbije, kao i istraživanje novih, koja se otvaraju zajedničkim nastupom na trećem tržištu.
Obnoviti i unaprediti saradnju komora

Zbog nedavno uvedenih sankcija Evropske unije prema Rusiji , Mađarima pažnju posebno interesuju mogućnosti koje pruža  trgovinski sporazumom Srbije sa Ruskom Federacijom.

Prema rečima predsednika Regionalne privredne komore, Slobodana Vojinovića, saradnja sa županijaom Bekeš nije slučajna, jer ona predstavlja treću županiju iz Mađarske koja sa još četiri županije Rumunije i Vojvodinom čine jednu od najvećih evro regija Moreš-Dunav- Kireš-Tisa.

Urađena je i analiza ukupne saradnje Mađarske i našeg regiona, gde je navedeno da je u prošloj godini ostvaren promet od 110 miliona dinara. Region je ostvario suficit u prometu, a prema analizama za prvih osam meseci ove godine očekuje se da bude i viši.

Nakon sastanka, gosti iz Mađarske su zajedno sa domaćinima obišli su preduzeće sa mađarskim osnivačkim kapitalom Mini pani i štampariju Čikoš.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 1677
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.