Komentara: 24
Pregleda: 8650
Foto

Obnova zaštite na Zelenoj fontani

08.06.2017. u 13:02h
Izvor: Subotica.com
Zbog bezbednosti građana u toku je zamena drvenih dasaka kojima je pokrivena Zelena fontana.
Obnova zaštite na Zelenoj fontani

Kako saznajemo od nadležnih, skidaju se stare i trule zaštitne daske koje će biti zamenjene novim. Pre pokrivanja novom zaštitom, unutrašnjost fontane biće očišćena i dezinfikovana.

Zelena fontana je već nekoliko rak rana subotičkog centra grada. Izgrađena pre 32 godine, po projektu Svetislava Ličine, obložena čuvenom „Žolnai“ keramikom, bila je jedno od omiljenih mesta Subotičana, koji su kraj nje nalazili spas od letnjih žega, maturanata koji su se kupali u njoj, mladenaca koji su najlepši trenutak, po tradiciji, ovekovečili ispred nje.

Međutim, 2011. godine, Direkcija za izgradnju grada naložila je da ona prestane sa radom jer je, zbog lošeg stanja cevi, koje se nalaze ispod dna same fontane, oticala velika količina vode. Fontana je prekrivena drvenim daskama, a tokom svih ovih godina, umesto ukrasa, postala je ruglo grada i potencijalna opasnost za prolaznike.

Obnova zaštite na Zelenoj fontani

Već duže vreme se vode polemike da li Zelenu fontanu treba srušiti ili pak obnoviti, šta je finansijski isplativije a šta, pak, praktičnije i lepše.

Nezvanično saznajemo da će odluka o sudbini Zelene fontane biti doneta uskoro, a ostaje da vidimo kako će ona izgledati.

Izvor: Subotica.com
Zamena drvene oplate na Zelenoj fontani Zamena drvene oplate na Zelenoj fontani Zamena drvene oplate na Zelenoj fontani Zamena drvene oplate na Zelenoj fontani Zamena drvene oplate na Zelenoj fontani Zamena drvene oplate na Zelenoj fontani Zamena drvene oplate na Zelenoj fontani Zamena drvene oplate na Zelenoj fontani
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 8650
Povezane teme

zelena fontana subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.