Komentara: 7
Pregleda: 5838
Foto

Obnavljaju se četiri dečja igrališta u gradu

19.11.2020. u 10:15h
Izvor: Subotica.com
U toku su radovi na obnovi četiri igrališta u našem gradu, te će najmlađi Subotičani dobiti mesto za igru u Aleksandrovu, Železničkom naselju, Tokiju i Prozivci.
Obnavljaju se četiri dečja igrališta u gradu
Foto: Igralište u Tokiju

Zahvaljujući sredstvima od tri miliona dinara (bez PDV-a), dobiijenim od Ministarstva bez portfelja zaduženim za demografiju i populacionu politiku, obnoviće se igrališta u Aleksandrovu i Železničkom naselju. Njihova obnova trebala bi da bude završena ovih dana. Igrališta će biti potpuno rekonstrisana, naravno, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta, sa tartan podlogom i novim rekvizitima. Na njima će biti dupla klackalica, njihalica, kućica, klupa...

Obnavljaju se četiri dečja igrališta u gradu

Igralište u Aleksandrovu

U toku su i radovi na obnovi igrališta u naselju Tokio i u ulici Nade Dimić na Prozivci. Za ovaj posao iz gradskog budžeta izdvojeno 3.3 miliona dinara (bez PDV-a).  Posao bi takođe trebalo da bude završen u narednih nekoliko dana, a deca će moći da se igraju na tartan podlozi i starim, obnovljenim spravama.

- Sprave su najpre uklonjene, a potom je vršen ručni i mašinski iskop prostora na koji treba da se stavi tampon podloga, a potom da se prekrije tartan pločom. Sve to će se ograditi propisanim bankinama, kako ne bi dolazilo do razuđenosti udarne površine. Potom će se vratiti obnovljene i ofarbane sprave – kažu u Gradskoj upravi, dodajući da će se posao na upodobljavanju igrališta u skladu sa Pravilnikom o dečjim igralištima nastaviti u skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima, ali apeluju na sve sugrađane da odgovorno koriste igrališta.

Izvor: Subotica.com
Rekonstrukcija dečjih igrališta u Aleksandrovu i Tokiju Rekonstrukcija dečjih igrališta u Aleksandrovu i Tokiju Rekonstrukcija dečjih igrališta u Aleksandrovu i Tokiju Rekonstrukcija dečjih igrališta u Aleksandrovu i Tokiju Rekonstrukcija dečjih igrališta u Aleksandrovu i Tokiju Rekonstrukcija dečjih igrališta u Aleksandrovu i Tokiju Rekonstrukcija dečjih igrališta u Aleksandrovu i Tokiju Rekonstrukcija dečjih igrališta u Aleksandrovu i Tokiju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 5838
Povezane teme

dečja igrališta

dečje igralište

igralište za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.