Komentara: 19
Pregleda: 7225

Objavljena preliminarna lista za subvenciju unapređenja energetske efikasnosti - odobrene 204 prijave

21.09.2022. u 10:21h
Izvor: Subotica.com
Objavljena preliminarna lista za subvenciju unapređenja energetske efikasnosti - odobrene 204 prijave

Na osnovu javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava građanima za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova na teritoriji Grada Subotice za 2022. godinu koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode po Javnom pozivu Uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti, Komisija za realizaciju i nadzor nad izvršenjem mera energetske efikasnosti donela je preliminarnu listu rang listu.

Za potrebe ovog konkursa opredeljeno 24 miliona dinara, svaka prijava se subvencioniše do 50% vrednosti investicije, odnosno maksimalno 250.000 dinara po prijavi, u zavisnosti od programa za koji se odluče (za zamenu stolarije do 140.000, kotao na gas do 85.000, kotao na pelet do 110.000 i toplotna pumpa do 250.000 dinara).

Ukupno je konkurisalo 644 osoba, 80 je odbijeno sa obrazloženjem neuredne ili neblagovremene prijave, ukupno je 440 odbijenih, dok su se 204 osobe, uzimajući princip bodovanja, našle iznad crte. Pogledajte preliminarnu rang listu.

Rok za žalbe na preliminarnu listu je 8 dana, nakon čega se pravi revidirana preliminarna lica na osnovu koje Komisija izlazi na teren i proverava ispravnost prijava na osnovu predate dokumentacije. Kako saznajemo rok za rad komisije je do dve radne nedelje, zatim ide pravljenje konačne rang liste i nakon kojeg teče novi žalbeni rok od 8 dana.

Komisija, nakon odlučivanja po svim prigovorima, sačinjava konačnu listu krajnjih korisnika, koja je osnov da Gradsko veće Grada Subotice donose Odluku o dodeli bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za sprovođenje mera energetske sanacije, na osnovu čega se zaključuju Ugovori.

Zaključivanje Ugovora se može očekivati u drugoj polovini oktobra meseca.

Sa svima koji su odobreni potpisuje se trojni ugovor- korisnik sredstava sa izvođačem i Gradskom upravom. Nakon administrativnog dela korisnik individualno dogovara sa izvođačem početak radova i druge detalje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 7225
Povezane teme

energetska efikasnost

toplotna izolacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.