• Pregleda: 4819

Obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću i radova na sanaciji MKC "Nepker"

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković, gradonačelnik Subotice Jene Maglai, pomoćnica gradonačelnika zadužena za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine, Maria Kern Šolja, i zamenik direktora Uprave za kapitalna ulaganja APV, Bela Bodrogi, obišli su danas radove na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću, u dužini od 1.360 metara, i posetili Mađarski kulturni centar „Nepker“, u Subotici, gde se izvode radovi na sanaciji i poboljšanju energetske efikasnosti ovog objekta.
Obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću i radova na sanaciji MKC "Nepker"

Obilazeći gradilište na izgradnji kanalizacione mreže u Dubrovačkoj ulici, koji se izvode u okviru projekta „Kanalizaciona mreža u ulicama Servo Mihalja (od Zelengorske do ulice Josipa Kolumba), Vranjska, Dubrovačka (od Creske do Jasenovačke), Vrnjačka i Jasenovačka na Paliću“, Nebojša Malenković je istakao da će građanima ovog dela naselja Palić biti obezbeđeni kvalitetniji uslovi života zahvaljujući sredstvima obezbeđenim u pokrajinskom budžetu u visini od 19,3 miliona dinara.

- Subotica je danas jedno od najvećih gradilišta Uprave i mi želimo da nastavimo tu saradnju, jer Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine ulaže u budućnost - naglasio je Malenković i podsetio da je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, samo u toku ove godine, obezbedila više od 477 miliona dinara za realizaciju 16 projekata iz oblasti vodoprivrede, saobraćaja, kulture, obrazovanja, energetike i zdravstva.

Gradonačelnik Maglai je potvrdio da je saradnja sa Pokrajinskom vladom doprinela rešavanju problema građana Subotice, najavljujući da bi radovi na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću trebalo da budu završeni do kraja godine.

- Mislim da je ovo lep primer kako grad Subotica može da sarađuje sa AP Vojvodinom na rešavanju problema naših sugrađana. Investicija koja je bila procenjena na 22,8 miliona dinara ugovorena je za 19,3 miliona dinara i tu smo uštedeli više od tri miliona dinara u odnosu na projektovanu vrednost. Reč je o jednom od značajnijih projekata koji realizujemo ove godine u naselju Palić, a važno je i da izvođači radova kvalitetno rade posao koji im je poveren – naglasio je Jene Maglai.

Predstavnici Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i grada Subotice posetili su i Mađarski kulturni centar „Nepker“ u Subotici, za čiju je sanaciju i poboljšanje energetske efikasnosti putem konkursa Uprave dodeljeno 4.427.980 dinara.

- Pokrajinska vlada je čvrsto opredeljena da očuva kulturu i običaje svih nacionalnih zajednica i zato smo u partnerstvu sa gradom Suboticom uložili sredstva koja će doprineti da hram mađarske kulturne zajednice ostane ponos grada – rekao je Nebojša Malenković.

Generalni sekretar Mađarskog kulturnog centra „Nepker”, Bela Bodrogi, napomenuo je da će se sa realizacijom ovog projekta ostvariti ozbiljne uštede u funkcionisanju objekta, (oko 30 odsto) i smanjiti troškovi održavanja, ali i omogućiti kvalitetniji rad svih sekcija. Projekat sanacije i poboljšanja energetske efikasnosti objekta „Nepker“ obuhvata adaptaciju gasnog sistema za grejanje, kao i radove na sanaciji krovne konstrukcije i zamene prozora.

Radove na izgradnji kanalizacione mreže u pet ulica u naselju Palić izvode preduzeća „Potiski vodovodi“, iz Horgoša, i „Javornik“, iz Subotice.

Izvođači radova na sanaciji i poboljšanju energetske efikasnosti objekta „Nepker” - sanacija krovne konstrukcije i zamena krovnih prozora – su preduzeća „Yumol“ i „DG Company“, iz Subotice, dok je radove na adaptaciji instalacija za gasno grejanje izvelo preduzeće „Cim Gas“, iz Subotice.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

21
Always Ultra Odgovori
I za to je potreban "obilazak" ??
Jos malo pa ce obilaziti i gomilanje smeca na deponiji ! (a to bi im pametnije bilo)
istina Odgovori
Udruzuju se zuti i madjarski pokret?
mance Odgovori
@Istina
Moze biti. Bar ce nam olaksati izbor. Njih necemo sigurno. Videli smo sta znaju, odnosno koliko ne znaju.
milka Odgovori
Udruzene kriminalne organizacije (zuti i madjarski pokret), koji koriste drzavne pare za svoju politicku promociju. Obilazenje radova, slikanje i puni dzepovi.
Steva Odgovori
Udruživanje žutaća i ovih mađarskih stranaka meni se čini kao objedinjavanje mafije , samo im fali Čeda, eno one radnike iz Silosa, nekadašnja Fidelinka nije platip 8 meseci, a i što bi kada su ovi razbucali Sever , Agrokombinat, a bicikle i to kineske kupujemo na buvljaku jer su i Partizan sroddali dibidus.
Tesla Odgovori
Ките се туђим перјем. Мирише на стару коалицију,а како су се овајдили о народ Војводине и опарили изашли да виде одакле им стиже Новогодишњи бакшиш. Брука сте господо жути и СВМ за своје гласаче.
Kulov Odgovori
Znaju građani koliko su zla naneli žuti i njihovi kaolicioni partneri tako da ovo šminkanje neće proći! Subotica je za vreme ds i svm razorena u svim oblastima društvenog života!
lubarda Odgovori
Ohoho i ovaj se navadio na nas lep grad!!!
dosledan Odgovori
Evo nama nove/stare koalicije.Vidim da se SVM opet dobro ovajdio kao sto i uvek cine.
Psiholoskinja Odgovori
Kada je neosnovano i hostaplersko trosenje para iz budzeta u pitanju, udruzice se i kurta i murta.
Sramota
Milica Odgovori
Pa ovi kao da su zidali novi Nepker koliko su para potrosili. Koliko su mogli samo gladnih usta nahraniti ili da su sa tim parama obezbedili ogrev za sirotinju. Naravno da Madjari samo vuku novac u one investicije koje su licno njima potrebne.
Tesla Odgovori
Milica@ Милице слажем се у потпуности са твојим коментаром. Мене,а верујем и многе грађане Суботице интересује колико је пара потрошено на којекаква обнављања и шминкања Непкера.
drp trejd Odgovori
Dilkosi oped jasu obidite ulice u Subotici pa pokrpite rupe to bi bilo pametnije
pajo Odgovori
Ja sam mislio da sam ja bot!Ali ovo je preterano sto ovi kucaju!
Pametnjaković Odgovori
"Obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću i radova na sanaciji MKC "Nepker""

Dobro je to što su obišli radove na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću i radove na sanaciji MKC "Nepker", ali bi još bolje bilo da su obišli i radove koji godinama stoje na izgradnji zaobilaznice oko Subotice, takozvanog Y-kraka.
earthworker Odgovori
koliko sendvica toliko i botova!
Ministar Odgovori
Ovo je samo deo naših para kojima pokušavaju da nam zamažu oči.Pitam se da li je ovo novac iz stečajne mase RBV? Na sceni je pokušaj političkog vaskrsenja najgore vlasti u istoriji pokrajine kojoj uskoro ističe vreme.
muljanje Odgovori
sto nisu malo obisli majsanski put, novi kruzni tok, tamo bi trebalo da setaju u gumenim cizmama u PESACKOJ ZONI, posto su ostavili BLATO posle izgradnje.... kretenizam na visokom nivou.... a mozda bi dok stignu do kruznog toka iskrivili i koju ALU felnu ako misle da ce procu kroz neku baru, a ono opa RUPA na putu bez ivicnjaka....
bambus Odgovori
Pametnjakovicu,
Y-krak je u nadleznosti republicke Vlade koja za 3,5 godine nije tamo ni lopatu premetnula. Javi se Zorani Mihajlovic
coco Odgovori
Smesno !
Zorkas Odgovori
SVM ( Savez Vojvodjanskih Muljatora) i DS ,stari pajtosi ,i dalje istu Vojvodjansku kobilu jasu .Blizu se izbori ,a SNSovci cute i cerekaju se . Sjasi Kurta da uzjasi Murta .Naje..smo Suboticani , ovome nikad kraja.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.