Komentara: 3
Pregleda: 2872

Obeleženo šest godina postojanja Gerontološkog kluba "Prozivka"

02.06.2017. u 16:48h
Izvor: Subotica.com
Obeleženo šest godina postojanja Gerontološkog kluba "Prozivka"

Gerontološki klub ,"Prozivka“ otvoren je 2011. godine, i danas ima 262 člana. Svečanosti povodom obeležavanja šest godina postojanja, prisustvovao je Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

- Gerontološki klubovi predstavljaju najbolji oblik približavanja usluga socijalne zaštite stanovništvu u lokalnoj zajednici - rekao je Ivanišević osvrnuvši se na dugu tradiciju koju, kada je reč o razvijanju usluge pomoći i nege u kući i geronto klubovima, Subotica neguje još od 1971. godine.

Državni sekretar je na svečanosti pohvalio rad kluba "Prozivka“ i poručio da će nadležno ministarstvo nastaviti da pruža podršku Gerontološkom centru Subotica, u okviru koga se i nalaze gerontološki klubovi. Trenutno u našem gradu ima 11 gerontoloških klubova, a Ivanišević je istakao da je resorno Ministarstvo od 2014. do 2017. Gerontološkom centru Subotica opredelilo 117,9 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2872
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki klub prozivka

godišnjica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.