Komentara: 7
Pregleda: 13152

Obeleženo 55 godina postojanja Ekonomskog fakulteta

20.05.2015. u 15:44h
Izvor: Radio Subotica
Ekonomski fakultet u Subotici je jedan od uspešnijih fakulteta u okviru Univerziteta u Novom Sadu, rekao je Radovan Pejanović, v.d. rektora Univerziteta, koji je prisustvovao Svečanoj akademiji povodom 55 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta.
Obeleženo 55 godina postojanja Ekonomskog fakulteta

U prepunoj Velikoj većnici Gradske kuće svečanosti su između ostalih prisustvovali predstavnici OEBS–a, univerziteta i fakulteta iz zemlje i regiona, ali i Rusije i Kine, predstavnici privrede, bivši i sadašnji profesori i studenti, kao i prethodni dekani.

Prikazan je film o Ekonomskom fakultetu, a na kraju su institucijama i pojedincima dodeljene pohvalnice i zahvalnice. Ekonomski fakultet će se potruditi da poveća broj studenata, dalje će raditi na osavremenjivanju nastavnih programa, kao i na novim programima učenja na daljinu i proširiće saradnju sa okolnim univerzitetima - to su neki od budućih razvojnih aspekata koje je istakao dekan Ekonomskog fakulteta Nenad Vunjak.

Ekonomski fakultet u Subotici osnovan je 18. maja 1960. godine, 1977. godine otvoreno je odeljenje u Novom Sadu, a 2011. godine i u Bujanovcu. Za 55 godina, diplome nakon osnovnih studija steklo je više od 18.700 studenata, master 1.818, zvanje magistra dobilo je 535 osoba, a zvanje doktora nauka njih 236.

U okviru obeležavanja 55. godišnjice osnivanja i poslovanja Ekonomskog fakulteta u Subotici, sutra će u Eko centru na Paliću biti održan 20. međunarodni skup pod nazivom "Strategija razvoja i konzistentnost ekonomskih sistema u uslovima globalizacije". Početak je sutra u 10 sati.

Izvor: Radio Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 3 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 13152
Povezane teme
ekonomski fakultet subotica nenad vunjak
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.