Komentara: 7
Pregleda: 14301

Obeleženo 55 godina postojanja Ekonomskog fakulteta

20.05.2015. u 17:44h
Izvor: Radio Subotica
Ekonomski fakultet u Subotici je jedan od uspešnijih fakulteta u okviru Univerziteta u Novom Sadu, rekao je Radovan Pejanović, v.d. rektora Univerziteta, koji je prisustvovao Svečanoj akademiji povodom 55 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta.
Obeleženo 55 godina postojanja Ekonomskog fakulteta

U prepunoj Velikoj većnici Gradske kuće svečanosti su između ostalih prisustvovali predstavnici OEBS–a, univerziteta i fakulteta iz zemlje i regiona, ali i Rusije i Kine, predstavnici privrede, bivši i sadašnji profesori i studenti, kao i prethodni dekani.

Prikazan je film o Ekonomskom fakultetu, a na kraju su institucijama i pojedincima dodeljene pohvalnice i zahvalnice. Ekonomski fakultet će se potruditi da poveća broj studenata, dalje će raditi na osavremenjivanju nastavnih programa, kao i na novim programima učenja na daljinu i proširiće saradnju sa okolnim univerzitetima - to su neki od budućih razvojnih aspekata koje je istakao dekan Ekonomskog fakulteta Nenad Vunjak.

Ekonomski fakultet u Subotici osnovan je 18. maja 1960. godine, 1977. godine otvoreno je odeljenje u Novom Sadu, a 2011. godine i u Bujanovcu. Za 55 godina, diplome nakon osnovnih studija steklo je više od 18.700 studenata, master 1.818, zvanje magistra dobilo je 535 osoba, a zvanje doktora nauka njih 236.

U okviru obeležavanja 55. godišnjice osnivanja i poslovanja Ekonomskog fakulteta u Subotici, sutra će u Eko centru na Paliću biti održan 20. međunarodni skup pod nazivom "Strategija razvoja i konzistentnost ekonomskih sistema u uslovima globalizacije". Početak je sutra u 10 sati.

Izvor: Radio Subotica
Svečana akademija povodom 55 godina postojanja Ekonomskog fakulteta Svečana akademija povodom 55 godina postojanja Ekonomskog fakulteta Svečana akademija povodom 55 godina postojanja Ekonomskog fakulteta Svečana akademija povodom 55 godina postojanja Ekonomskog fakulteta Svečana akademija povodom 55 godina postojanja Ekonomskog fakulteta Svečana akademija povodom 55 godina postojanja Ekonomskog fakulteta Svečana akademija povodom 55 godina postojanja Ekonomskog fakulteta Svečana akademija povodom 55 godina postojanja Ekonomskog fakulteta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 14301
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

nenad vunjak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.