Komentara: 11
Pregleda: 10764
Foto

Obeleženo 40 godina Regionalne privredne komore Subotica

23.12.2015. u 10:26h
Izvor: Subotica.com
Svečanom akademijom sinoć u Velikoj većnici Gradske kuće Regionalna privredna komora Subotica obeležila je četiri decenije postojanja i rada, kao i 165 godina komorskog sistema na ovim prostorima.
Obeleženo 40 godina Regionalne privredne komore Subotica

Po rečima Slobodana Vojinovića, prvog čoveka RPK Subotica, radom komore i privredom severa Bačke i Potisja može da se ponosi cela naša zemlja.

- Možemo reći da je privreda ovog regiona lokomotiva privrednog razvoja na novoj pruzi između Beograda i Budimpešte. Ponosni smo što je veliki broj firmi odgovorio surovim zahtevima Evropske unije i sigurno smo jedini region koji je 78 odsto ukupnog izvoza imao sa EU a uz to i zabeležio i suficit sa EU – naglasio je Vojinović. - U protekloj godini privreda regiona ostvarila je prihod od 700 miliona dolara i moramo da se zahvalimo svima koji su tome doprineli. Godina koja dolazi će biti teška, ali zbrajanjem u redove svih kvalitetnih činilaca, dobrom saradnjom sa svim nivoima vlasti verujem da ćemo je prevazići.

Okupljene privrednike iz šest lokalnih samouprava (Subotica, Bačka Topola, Mali Iđoš, Senta, Kanjiža i Ada) pozdravio je i gradonačelnik Jene Maglai, ističući da lokalna samouprava i RPK imaju odličnu i izuzetno produktivnu saradnju.

- Zajedničkim radom možemo da postignemo da privreda ovog regiona bude nosilac privrednog razvoja Vojvodine, a velikim delom i Srbije – istakao je Maglai. - Privreda Subotice beleži  stalni uspon, imali smo nekoliko investicija koje će usloviti otvaranje novih radnih mesta, imamo stalno smanjivanje broja nezaposlenih, a  očekujemo i da će se to nastaviti i naredne godine. Imamo najavljene investicije u Privredno-tehnološkim parkovima, nove hale grade „Kontinental“, „Ametek“, „Patent co“ u Mišićevu, i plašim se da ćemo za godinu dana imati problema sa nedostatkkom radne snage. Kao i do sada, apliciraćemo za sredstva za razvoj investicija a imaćemo i kreditne aranžmane za podršku malim i srednjim preduzećima.

Značajan jubilej bio je i prilika da se dodele godišnje nagrade najuspešnijim preduzećima a to su „Agrokons“ iz Malog Iđoša, „ATB Sever“ Subotica, „Patent co“ iz Mišićeva, „Tamp oprema“ iz Sente i SZR „Metalkop“ iz Stare Moravice. Zlatne značke RPK dobili su Nenad Đurović, Nenad Vunjak, Gojko Muhadinović, Tivadar Bunford, dr Jelena Šavanja i Ivan Vojnić Tunić.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 10764
Povezane teme
jene maglai privredna komora Slobodan Vojinović regionalna privredna komora
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.