Komentara: 11
Pregleda: 11204
Foto

Obeleženo 40 godina Regionalne privredne komore Subotica

23.12.2015. u 11:26h
Izvor: Subotica.com
Svečanom akademijom sinoć u Velikoj većnici Gradske kuće Regionalna privredna komora Subotica obeležila je četiri decenije postojanja i rada, kao i 165 godina komorskog sistema na ovim prostorima.
Obeleženo 40 godina Regionalne privredne komore Subotica

Po rečima Slobodana Vojinovića, prvog čoveka RPK Subotica, radom komore i privredom severa Bačke i Potisja može da se ponosi cela naša zemlja.

- Možemo reći da je privreda ovog regiona lokomotiva privrednog razvoja na novoj pruzi između Beograda i Budimpešte. Ponosni smo što je veliki broj firmi odgovorio surovim zahtevima Evropske unije i sigurno smo jedini region koji je 78 odsto ukupnog izvoza imao sa EU a uz to i zabeležio i suficit sa EU – naglasio je Vojinović. - U protekloj godini privreda regiona ostvarila je prihod od 700 miliona dolara i moramo da se zahvalimo svima koji su tome doprineli. Godina koja dolazi će biti teška, ali zbrajanjem u redove svih kvalitetnih činilaca, dobrom saradnjom sa svim nivoima vlasti verujem da ćemo je prevazići.

Obeleženo 40 godina Regionalne privredne komore Subotica

Okupljene privrednike iz šest lokalnih samouprava (Subotica, Bačka Topola, Mali Iđoš, Senta, Kanjiža i Ada) pozdravio je i gradonačelnik Jene Maglai, ističući da lokalna samouprava i RPK imaju odličnu i izuzetno produktivnu saradnju.

- Zajedničkim radom možemo da postignemo da privreda ovog regiona bude nosilac privrednog razvoja Vojvodine, a velikim delom i Srbije – istakao je Maglai. - Privreda Subotice beleži  stalni uspon, imali smo nekoliko investicija koje će usloviti otvaranje novih radnih mesta, imamo stalno smanjivanje broja nezaposlenih, a  očekujemo i da će se to nastaviti i naredne godine. Imamo najavljene investicije u Privredno-tehnološkim parkovima, nove hale grade „Kontinental“, „Ametek“, „Patent co“ u Mišićevu, i plašim se da ćemo za godinu dana imati problema sa nedostatkkom radne snage. Kao i do sada, apliciraćemo za sredstva za razvoj investicija a imaćemo i kreditne aranžmane za podršku malim i srednjim preduzećima.

Značajan jubilej bio je i prilika da se dodele godišnje nagrade najuspešnijim preduzećima a to su „Agrokons“ iz Malog Iđoša, „ATB Sever“ Subotica, „Patent co“ iz Mišićeva, „Tamp oprema“ iz Sente i SZR „Metalkop“ iz Stare Moravice. Zlatne značke RPK dobili su Nenad Đurović, Nenad Vunjak, Gojko Muhadinović, Tivadar Bunford, dr Jelena Šavanja i Ivan Vojnić Tunić.

Izvor: Subotica.com
40 godina Regionalne privredne komore Subotica 40 godina Regionalne privredne komore Subotica 40 godina Regionalne privredne komore Subotica 40 godina Regionalne privredne komore Subotica 40 godina Regionalne privredne komore Subotica 40 godina Regionalne privredne komore Subotica 40 godina Regionalne privredne komore Subotica 40 godina Regionalne privredne komore Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 11204
Povezane teme

jene maglai

privredna komora

Slobodan Vojinović

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.