Komentara: 18
Pregleda: 3093

Obeleženo 20 godina od reosnivanja Bunjevačke matice

11.09.2015. u 14:39h
Izvor: RTV City
U Velikoj većnici Gradske kuće sinoć je upriličena svečanost povodom obeležavanja 20 godina od reosnivanja Bunjevačke matice.
Obeleženo 20 godina od reosnivanja Bunjevačke matice

Izdavačkom delatnošću Matica se bavila još u vreme Kraljevine Srbije, a sa formiranjem Federativne Narodne Republike Jugoslavije, njen rad na afirmisanju bunjevčkog jezika, kulture i muzike prestaje.

Matica je ponovo osnovana 1995. godine i u poslednje dve decenije rada objavljena su brojna štampana izdanja, zbornici radova, održane tribine, likovne kolonije i muzički događaji , kao i mnoge druge aktivnosti koje su, kako je istaknuto na svečanoj akademiji, od velikog značaja kada je u pitanju informisanje, kultura i podsticanje umetničkog stvaralaštva ove nacionalne manjine.

Najznačajnije aktivnosti koje Matica planira u narednom periodu odnosiće se na rešavanje pitanja statusa ove bunjevačke kulturne ustanove.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 3093
Povezane teme

bunjevačka matica

bunjevačka nacionalna manjina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.