Komentara: 17
Pregleda: 3339

Obeležena godišnjica DSHV-a

13.07.2014. u 20:08h
Izvor: RTV Yueco
Demokratski savez Hrvata u Vojvodini obeležio je juče 24 godine postojanja i rada, priredivši svečanost u Velikoj većnici gradske kuće. Predsednik DSHV Petar Kuntić je istakao ovim povodom da je stranka osnovana 1990. godine u sasvim drugačijim okolnostima i sasvim drugačijoj državi i da je do sada prošla put koji nije bio lak.
Obeležena godišnjica DSHV-a

Predstavnike Vlade, Sabora i ambasade Hrvatske koji su došli na oboležavanje godišnjice ove stranke, primio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai. Koji je tom prilikom istakao da su seobe strane usaglasile da je ispred njih još mnogo zadataka kako bi se sve dovelo u red, kada je reč o hrvatskoj, ali i drugim zajednicama u Subotici.

DSHV predstavlja najbrojniju političku organizaciju Hrvata u Srbiji. Predstavlja jednu od četiri najbrojnije nacionalne zajednice u Subotici, a sama Subotica predstavlja administrativni, politički i kulturni centar hrvatske zajednice u Srbiji.

Na prejučerašnjem obeležavanju dvadesetčetvorogodišnjice od osnivanja stranke, prisustvovali su i mnogi gosti iz same Hrvatske, i to predstavnici Vlade, Sabora i ambasade.

Obeležena godišnjica DSHV-a

Izaslanik predsednika hrvatskog Sabora Ivo Jelušić istakao je da je njihova poseta ustavna dužnost, ali i briga o Hrvatima koje žive van Republike Hrvatske. Na ovaj način oni daju podršku kako Hrvatima u Srbiji, tako i DSHV-u.

DSHV predstavlja najbrojniju političku organizaciju Hrvata u Srbiji. Na poslednjim parlamentarnim izborima nastupali su na listi Demokratske stranke, a zbog lošijeg rezultata nisu dobili poslaničko mesto koje su imali u prethodnim sazivima skupštine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 3339
Povezane teme

dshv

demokratski savez hrvata u vojvodini

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.