Komentara: 1
Pregleda: 2161
Foto

Obeležen Svetski dan poezije – stihovi za sve generacije

22.03.2018. u 09:36h
Izvor: Subotica.com
Zajedničkim nastupom i prelepim stihovim i rimama učenici OŠ „Matko Vuković“, polaznici „Kiš teatra“ i članovi Gerontološkog centra, obeležili su juče Svetski dan poezije (21. mart).
Obeležen Svetski dan poezije – stihovi za sve generacije

Druženje uz neprolaznu liriku organizovano je u Gerontološkom centru kao deo kampanje „Pazite na kulturu, kultura pazi na vas“ Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“.

- Cilj kampanje koju smo pokrenuli 2016. godine je da kulturne sadržaje približimo građanima, da se mlađe generacije uključe i daju svoj doprinos umetničkom stvaralaštvu i da oplemenimo našu svakodnevicu. Želimo da podstaknemo na otkrivanje i popularizaciju poezije u svakom trenutku kada se sretnemo sa njom, ona treba da nas podseti kako u ovoj užurbanosti treba malo da zastanemo i da se prepustimo lepim stihovima – ističe Milanka Kostić, direktorka Fondacije „Danilo Kiš“. - Drago nam je što ovaj muzičko-poetski program uključuje sve generacije, želeli smo da spojimo mladost i iskustvo. Imamo puno talentovanih đaka i mladih članova amaterskog pozorišta, ali i naših najstarijih sugrađana koji kroz stihove iskazuju svoje emocije.

Obeležen Svetski dan poezije – stihovi za sve generacije

Milanka Kostić

Svi oni zajedno dali su najlepšu odu poeziji.

- Svetski dan poezije je jedan od datuma koje naša škola svake godine obeležava. Ovoga puta, pored važnosti čitanja, želeli smo da pokažemo i važnost solidarnosti i poštovanja prema starijima. O poeziji mi brinemo i ostalih dana u godini, što dokazuju brojne priredbe koje imamo, ali i veliki broj nagrada na takmičenjima recitatora – ponosno kaže Mirjana Stevanović, direktorka OŠ „Matko Vuković“. - Ovo je ujedno i generalna proba za predstojeću Noć muzeja, na kojoj ćemo i ove godine učestvovati zajedno sa Italijanskim kulturnim centrom. Program će biti „Italija Miloša Crnjanskog“, a naši đaci govoriće stihove na srpskom, hrvatskom i italijanskom jeziku.

Obeležen Svetski dan poezije – stihovi za sve generacije

Mirjana Stevanović

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Svetskog dana poezije i promocija kampanje "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas"  Obeležavanje Svetskog dana poezije i promocija kampanje "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas"  Obeležavanje Svetskog dana poezije i promocija kampanje "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas"  Obeležavanje Svetskog dana poezije i promocija kampanje "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas"  Obeležavanje Svetskog dana poezije i promocija kampanje "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas"  Obeležavanje Svetskog dana poezije i promocija kampanje "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas"  Obeležavanje Svetskog dana poezije i promocija kampanje "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas"  Obeležavanje Svetskog dana poezije i promocija kampanje "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas" 
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2161
Povezane teme

Mirjana Stevanović

gerontološki centar subotica

OŠ Matko Vuković

Fondacija Danilo Kiš

svetski dan poezije

poezija

milanka kostić

Pazite na kulturu kultura pazi na vas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.