Komentara: 0
Pregleda: 5760
Foto

Obeležen Svetski dan osoba sa autizmom

03.04.2017. u 13:01h > 19:14
Izvor: Subotica.com
U Subotici je juče obeležen Svetski dan osoba sa autizmom, a državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Ivanišević, tom prilikom istakao da je ponosan na srpsko društvo koje prihvata različitosti i u kome nema diskriminacije po bilo kom osnovu.
Obeležen Svetski dan osoba sa autizmom

Ivanišević je prisustvovao u Dečijem pozorištu predstavi "Tobi, tužni psić" koju je organizovala ova kulturna ustanova povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa autizmom.

- U našoj zemlji inkluzija nije nešto o čemu se govori u negativnom kontekstu, već samo u pozitivnom - naglasio je Ivanišević i dodao da resorno ministarstvo daje podršku svim građanima kojima je ta podrška potrebna, bez izuzetka.

Obeležen Svetski dan osoba sa autizmom

Predsednica Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom, Suzana Skenderović, rekla je da to udruženje nastoji da svojim korisnicima olakša svakodnevni život i da im uvek izađe u susret. Skenderović je pohvalila saradnju sa Ministarstvom za rad i zahvalila se na dosadašnjoj podršci.

U više ugostiteljskih objekata u užem i širem centru Subotice i Bačke Topole uz kafu gostima su deljeni plavi kolačići u obliku srca. Dan ranije dekorativna rasveta dela Gradske kuće koji gleda na Trg Slobode bila je simbolično u plavoj boji, u znak podrške osobama sa autizmom.

Obeležen Svetski dan osoba sa autizmom

Generalna skupština UN u decembru 2007. godine usvojila je rezoluciju kojom je 2. april proglašen za Svetski dan osoba sa autizmom. Nema preciznih podataka koliko osoba u Srbiji boluje od tog razvojnog poremećaja, ali se procenjuje da ih ima više od dve i po hiljade.

Detalj iz predstave "Tobi, tužni psić".

Obeležen Svetski dan osoba sa autizmom

Izvor: Subotica.com
Dečja predstava "Tobi" u okviru Svetskog dana osoba sa autizmom Dečja predstava "Tobi" u okviru Svetskog dana osoba sa autizmom Dečja predstava "Tobi" u okviru Svetskog dana osoba sa autizmom Dečja predstava "Tobi" u okviru Svetskog dana osoba sa autizmom Dečja predstava "Tobi" u okviru Svetskog dana osoba sa autizmom Dečja predstava "Tobi" u okviru Svetskog dana osoba sa autizmom Dečja predstava "Tobi" u okviru Svetskog dana osoba sa autizmom Dečja predstava "Tobi" u okviru Svetskog dana osoba sa autizmom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 5760

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

osobe sa autizmom

autizam

centar za autizam

svetski dan osoba sa autizmom

suzana skenderović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.