Komentara: 17
Pregleda: 4181
Foto

Obeležen Svetski dan kravate

20.10.2020. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
Uz kutak za fotografisanje i razglednice koje su pripremili učenici OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta, danas je na Gradskom trgu obeležen Svetski dan kravate, jednog od najprepoznatljivijih modnih detalja i simbola poslovne komunikacije.
Obeležen Svetski dan kravate

Na međunarodni Dan kravate, učenici OŠ "Matija Gubec" u Tavankutu svake godine dolaze u školu sa ovim modnim detaljem oko vrata, a potom čitaju tekstove o poreklu i značaju kravate prenoseći na taj način znanje mlađim kolegama, da bi pre nekoliko godina odlučili da isto to urade i na Gradskom trgu, edukujući građane koji se na njemu zateknu.

- Na ovaj način šaljemo poruku ostalim građanima da kravata nije samo modni detalj, već da ona nosi tradiciju i da se nosi kroz tradiciju - kazao je Fabian Dulić, učenik sedmog razreda OŠ "Matija Gubec".

Obeležen Svetski dan kravateObeležen Svetski dan kravateKao modni detalj koji je nastao u Hrvatskoj, o čemu svedoči i poreklo reči, Svetski dan kravate se obeležava u okviru nastave hrvatskog jezika u OŠ "Matija Gubec", uz sve važne datume koji se vezuju za tradiciju hrvatskog nasleđa.

- Učenici sada već to znaju, neki misle da je kravata nastala u Francuskoj, neki misle da je u Engleskoj, ali se trudimo da sve učenike naučimo da je poreklo reči od kroat, odnosno Hrvat, pa da su tek kasnije na francuskim ili nekim drugim dvorovima ustaljene navike nošenja kravate - objasnila je Josipa Kojić, nastavnica hrvatskog jezika sa elementima nacionalne kulture u OŠ "Matija Gubec". - Svake godine se trudimo da obeležimo ovaj dan na poseban način, da pokažemo našim sugrađanima šta mi to radimo i da donesemo tradiciju na trg.

Obeležen Svetski dan kravate

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana kravate učenika OŠ "Matija Gubec" Obeležavanje Dana kravate učenika OŠ "Matija Gubec" Obeležavanje Dana kravate učenika OŠ "Matija Gubec" Obeležavanje Dana kravate učenika OŠ "Matija Gubec" Obeležavanje Dana kravate učenika OŠ "Matija Gubec" Obeležavanje Dana kravate učenika OŠ "Matija Gubec" Obeležavanje Dana kravate učenika OŠ "Matija Gubec" Obeležavanje Dana kravate učenika OŠ "Matija Gubec"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 4181
Povezane teme

Matija Gubec

dan kravate

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.