Komentara: 3
Pregleda: 5098
Foto

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

15.02.2019. u 15:03h
Izvor: Subotica.com
Puštanjem balona podrške u znak sećanja na sve mališane koji su izgubili bitku sa ovom opakom bolešću, danas je na Gradskom trgu obeležen Svetski dan dece obolele od raka.
Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Tokom jednočasovnog programa, naši najmlađi sugrađani bili su u prilici da boje i crtaju svoja remek dela, da se oprobaju u zumbi ili da odigraju meč odbojke, u znak podrške svojim vršnjacima koji se bore sa nekom od malignih bolesti. Podršku je došla da pruži i Snežana Zvekić, majka Ive Zvekić koja je sa samo šest godina obolela od leukemije. Nakon gotovo dve godine velike borbe i uspešne transplantacije, Iva je uspela da pobedi rak, a sada se oseća dobro i uživa u svim čarima detinjstva.

- Tokom tog perioda, definitivno nam je bila najpotrebnija psihička podrška, koju smo nesebično dobijali od NURDOR-a u svim mogućim pogledima, pričom, boravkom u Roditeljskim kućama - kazala je Zvekić, dodajući da se roditelji dece obolele od raka suočavaju s raznim poteškoćama na putu do izlečenja. - Nažalost, veliki problem predstavlja i nerazumevanje od strane poslodavaca. Ja sam imala sreće da sam imala veoma dobre poslodavce koji su mi zaista izašli u susret i pružili maksimalnu podršku, dok se, s druge strane, veliki broj roditelja i dalje suočava s neprihvatanjem, dobijanjem otkaza ili neplaćenog odsustva. Ljudi moraju da budu svesni da je ovo bolest koja se dugo leči i da roditelji moraju da budu prisutni i uz svoju decu.

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Kao i prethodne, ovogodišnja manifestacija bila je humanitarnog karaktera, te svi koji su kupili balon podrške ili neke od suvenira na štandu NURDOR-a, donirali novac za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu. U tom cilju, organizovana je i akcija "Humanitarna kafa" tokom prepodnevnih časova, tokom koje su ugostitelji kafića "The Code" i "Kafe Priča" sav iznos od popijenih kafa donirali NURDOR-u za unapredjivanje kvaliteta lečenja i života dece obolele od malignih oboljenja.

- Nažalost, sve više je dece koja obolevaju i ne postoji dovoljno prostora da se ona i njihovi roditelje smeste, zbog čega se nadamo da ćemo uspeti da prikupimo sredstva i ove godine izgradimo novu Roditeljsku kuću - rekla je Milica Pavić, volonterka NURDOR-a, poručujući da je od prikupljenih sredstava prošle godine izgrađen Dečiji hemato-onkološki centar u Nišu. - Ovime želimo da pošaljemo poruku da nečije malo, nekome mnogo znači i da je potrebno podići svest o tome da je zdravlje uvek na prvom mestu.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka Obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka Obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka Obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka Obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka Obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka Obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka Obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 5098
Povezane teme

gradski trg

svetski dan dece obolele od raka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.