Komentara: 0
Pregleda: 4405

Obeležen Svetski dan borbe protiv dijabetesa

14.11.2016. u 18:18h
Izvor: Subotica.com
Povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa u ogranku 2 Apoteke Subotica tokom prepodnevnih časova održana je akcija kontrole šećera u krvi.
Obeležen Svetski dan borbe protiv dijabetesa

Građani, među kojima je bilo mnogo onih koji se godinama bore sa ovom podmuklom bolešću, su  došli kako bi besplatno  izmerili vrednost glukoze u krvi.

- Apoteka Subotica se u borbi protiv šećerne bolesti uključuje ne samo ovaj dan nego 365 godina u godini. Naš doprinos je, pre svega, rad na prevenciji. U saradnji sa našom partnerskom kućom koja je zastupnik za renomirane trake i kompletan program za merenje šećera organizovali smo akciju. Imali smo veliki odziv, imali smo nekoliko slučajeva povišenog šećera, ali i nekontroilisanog dijabetesa kod osoba koje su na terapiji ali nisu dobro regulisale vrednost šećera u krvi - kaže farmaceut Apoteke Subotica, Jelena Pavlović i dodaje da će slične akcije biti organizovane još dva puta tokom ovog meseca - Ogranak 2 kod Sinagoge je posebno usmeren na osobe obolele od dijabetesa, stalno se trudimo da im na neki način olakšamo tegobe, ali i da radimo na prevenciji. Organizovali smo i za četvrtak, 17. novembar takođe u saradnji sa jednom partnerskom kućom merenje šećera u krvi  u terminu od 9 do 11 časova, kao i 24. novembra u terminu od 9.30 do 11.30 časova u istom ogranku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4405
Povezane teme

apoteka subotica

dijabetes

dijabetičari

svetski dan borbe protiv dijabetesa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.