Komentara: 2
Pregleda: 3650
Foto

Obeležen Međunarodni dan tolerancije u OŠ "Jovan Mikić"

17.11.2018. u 15:25h
Izvor: Subotica.com
Nizom aktivnosti, petu godinu zaredom, đaci Osnovne škole “Jovan Mikić” obeležili su Međunarodni dan tolerancije. Njihova poruka glasi “Tolerancija i poštovanje različitosti osnov su očuvanja zajednice”.
Obeležen Međunarodni dan tolerancije u OŠ "Jovan Mikić"

Đaci Škole “Jovan Mikić” ugostili su svoje vršnjake  sa invaliditetom, decu iz romske zajednice, te vršnjake iz  drugih manjinskih zajednica. Cilj svih aktivnosti, kako naglašava direktorka Škole, Marija Milodanović, bio je da se učenicima još jednom pokaže  značaj tolerancije u svakodnevnom životu.

- Tolerancijom se bavimo cele godine, ne samo na ovaj dan. Na današnji dan samo podsećamo učenike da svakog dana moramo da živimo u duhu tolerancije, kako bi nam svima bilo dobro. Ovaj datum smo uvrstili u naš Godišnji plan rada i naš tim koji se bavi zaštitom dece od zlostavljhanja i zanemarivanja ovu manifestaciju vrednuje kao dobru prevenciju nasilja - rekla je Milodanović.

Obeležen Međunarodni dan tolerancije u OŠ "Jovan Mikić"

Da zaista shvataju značenje reči tolerancija, dokazali su osnovci koji su se, bez obzira na jezik kojim govore, danas družili i zajednički pripremali program.

- Tolerancija je kada poštujemo drugog čoveka ili dete, bilo kakav da je, treba da se poštujemo - objasnila je Nađa Marković, učenica 5. razreda.

- Tolerancija je kada poštujemo ljude koji su drugačiji od nas, imaju drugačiji ten ili drugačije razgovaraju - dodaje njena vršnjakinja Minja Filipović.

Đake u današnjim aktivnostima podržala je i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić, koja je takođe podsetila na to da tolerancija mora biti prisutna svakoga dana kod svih građana.

- Najbitnije je da deca budu tolerantna svaki dan, da ne budemo tolerantni samo danas pa da već sutra zaboravimo značenje reči tolerancija - poručila je učenicima Aleksić.

Obeležen Međunarodni dan tolerancije u OŠ "Jovan Mikić"

Generalna Skupština Ujedinjenih nacija  1996. godine pozvala je zemlje članice da ustanove Dan tolerancije u skladu s Deklaracijom o principima tolerancije koja je potpisana od članica 16. novembra 1995. godine. Tolerancija je poštovanje, prihvatanje i uvažavanje bogatstva različitosti u svetskim kulturama, forma izražavanja i način da budemo ljudi – UNESCO-ova je definicija za toleranciju.

Izvor: Subotica.com
Dan tolerancije Dan tolerancije Dan tolerancije Dan tolerancije Dan tolerancije Dan tolerancije Dan tolerancije Dan tolerancije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3650
Povezane teme

osnovna škola jovan mikić

tolerancija

međunarodni dan tolerancije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.