Komentara: 13
Pregleda: 3068

Obeležen jubilej - 100-ti broj Bunjevačkih novina

15.10.2013. u 18:14h
Izvor: RTV Yueco
Sinoć je u Subotici obeležen vredan jubilej Bunjevačke nacionalne zajednice – iz štampe je izašao stoti broj bunjevačkih novina. Proslavi ovog jubileja prisustvao je veliki broj zvanica iz sveta politike i same bunjevačke nacionalne zajednice.
Obeležen jubilej - 100-ti broj Bunjevačkih novina

Svake prve nedelje u mesecu. I tako već 100 meseci. Bunjevačke novine, glasilo bunjevačke nacionalne zajednice u Srbiji po stoti put je izašlo iz štampe pred čitaoce, a tim povodom sinoć je održana prigodna svečanost, kojoj su prisustvovali predstavnici pokrajinske i lokalne administracije, kao i bunjevačkih institucija.

Informisanje na bunjevačkom jeziku potpomaže Vlada Vojvodine, preko sekretarijata za kulturu i informisanje, ali i subotička lokalna samouprava. Predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja, ocenila je da je izlazak stotog broja Bunjevačkih novina značajan u smislu medijskog pluralizma grada, koji treba da oslika subotičku multikulturalnost.

Osim u štampanom izdanju, koje izlazi u mesečnom tiražu od 1.000 brojeva, “Bunjevačke novine” imaju i svoje elektronsko izdanje. Pored novina, Bunjevci imaju mogućnost informisanja na maternjem jeziku i preko emisija na Radio Subotici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 3068
Povezane teme

mirko bajić

bunjevačke novine

bunjevački informativni centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.