Komentara: 1
Pregleda: 3169

Obeležen Dan Tehničke škole „Ivan Sarić“

17.10.2018. u 17:10h
Izvor: TV Subotica
Tehnička škola „Ivan Sarić“ juče je obeležila Dan škole, u znak sećanja na 16. oktobar 1910. godine, kada se čovek čije ime nosi, pred 7.000 ljudi na subotičkom hipodromu, prvi put vinuo u vazduh na visinu od 20 metara i upisao među pionire vazduhoplovstva na ovim prostorima.
Obeležen Dan Tehničke škole „Ivan Sarić“

U svečanoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić“, upriličena je prigodna svečanost povodom Dana škole, koja je osnovana 1945. godine.

- Slavimo 73. godine rada i postojanja škole, koju su ondašnji inženjeri i tehničari osnovali 1945. godine kao srednju Tehničku školu. Inače, tada je bilo svega četiri razreda na srpsko-hrvatskom jeziku i tri na mađarskom jeziku, a od tada se škola širila na veći broj profila, a shodno tome i veći broj učenika - rekao je Željko Rajčić, direktor Tehničke škole „Ivan Sarić“.

Obeležen Dan Tehničke škole „Ivan Sarić“

Učenici kažu da su zadovoljni obrazovanjem koje škola pruža i da smerovi koje nudi predstavljaju budućnost.

- Odlučio sam da se upišem u ovu školu zato što sam smatrao da su predmeti koje ovde izučavamo budućnost. Želeo sam da se oprobam i na ovom polju i da vidim da li ću imati budućnosti na ovom području - istakao je Aleksandar Morača, učenik četvrtog razreda.

- Upisao sam saobraćaj zato što to volim i zato što me je zanimalo, to je bila moja prva želja - dodao je njegov vršnjak, Veljko Kandić.

Obeležen Dan Tehničke škole „Ivan Sarić“

Školu danas pohađa 1.343 učenika u 52 odeljenja na dva nastavna jezika i četiri područja rada, kao što su mašinstvo i obrada metala, elektrotehnika, saobraćaj i metalurgija.

- Obrazovni profili su razni, na elektrotehnici imamo smerove Tehničar informacionih tehnologija, Tehničar računara i Tehničar mehatronike, na mašinstvu imamo smerove Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, Mašinski tehničar za kompjutersko upravljanje, Bravar-zavarivač, Industrijski mehaničar, a na saobraćaju smerove Tehničar drumskog saobraćaja, Vozač motornih vozila, Tehničar unutrašnjeg transporta i Tehničar vuče - objasnio je direktor škole.

U okviru proslave Dana škole, održan je i turnir u fudbalu za devojčice, kao i takmičenje u ceđenju limuna povodom Svetskog dana hrane.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3169
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

ivan sarić

dan škole

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.