Komentara: 2
Pregleda: 3202

Obeležen Dan škole u u OŠ "Miroslav Antić"

16.03.2019. u 14:20h
Izvor: TV Subotica
U OŠ "Miroslav Antić" na Paliću priređena je svečanost povodom obeležavanja dana rođenja pesnika po kome škola nosi naziv. Učenici su na proslavi Dana škole recitovali pesme i pripremili bogat kulturno-umetnički program posvećen životu i radu čuvenog Mike Antića.
Obeležen Dan škole u u OŠ "Miroslav Antić"

Svečana priredba održana u čast pesnika sadržala je recitacije, govore u njegovom životu i delu, kao i horsko pevanje. Učenici kažu da vole školu koju pohađaju, kao i pesme koje je napisao Miroslav Antić, a posebno su im drage "Plavi čuperak" i "Dosadna pesma".

- Recitovali smo o Miroslavu Antiću, svako je spremio po nekoliko recitacija ili rečenica o njegovom životu i radu. Miroslav Antić je bio pesnik, bavio se i boksom, a jedna od mojih omiljenih njegovih pesama jeste "Šaljiva pesma", koja je za decu - rekla je Anastasija Vrana, učenica šestog razreda OŠ "Miroslav Antić".

- Volim našu školu zato što su nastavnici originalni, vole da sarađuju i da nam pomažu - rekao je kratko Stefan Stanković, učenik šestog razreda OŠ "Miroslav Antić".

Obeležen Dan škole u u OŠ "Miroslav Antić"

Obeležen Dan škole u u OŠ "Miroslav Antić"

Prema rečima direktorke škole, Marte Šereš, ova škola ima kvalitetan profesorski kadar, dobre uslove za rad i opremu, ali se iz godine u godinu smanjuje broj učenika. Nekada su imali preko 1.200 đaka, a danas ih je znatno manje, svega 500.

- Naši učenici su jako talentovani i sa takmičenja nam uvek donesu lepe dipolem, zlatne i srebrne medalje. Dan škole je posvećen rođendanu Miroslava Antiću i tim povodom smo pripremili bogat program - rekla je direktorka škole.

Obeležen Dan škole u u OŠ "Miroslav Antić"

Školovanje na Paliću započelo je pre 130 godina, ovaj objekat učenike prima od 1973. godine, a škola odnedavno nosi naziv po značajnom srpskom pesniku Miroslavu Antiću. Nastava se odvija na dva jezika, srpskom i mađarskom jeziku.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3202
Povezane teme

osnovna škola miroslav antić

dan škole

oš miroslav antić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.