Komentara: 2
Pregleda: 4377
Foto

Obeležen Dan škole "Matko Vuković"

17.02.2019. u 13:30h
Izvor: TV Subotica
U Osnovnoj školi "Matko Vuković" u četvrtak je obeležen Dan škole. Prigodna priredba bogatog kulturnog i umetničkog sadržaja bila je prilika da učenici pokažu svoje talente koje su razvili u sklopu dramske, muzičke, likovne, književne i folklorne sekcije u školi.
Obeležen Dan škole "Matko Vuković"

U pripremi priredbe za proslavu Dana škole učestvovao je veliki učenika koji su pevali, plesali i recitovali. Od prvaka do osmaka, svi su imali priliku da pokažu svoje talente i proslavu Dana škole, koja im, kako su rekli, mnogo znači, učine još svečanijom.

- Mislim da je ova škola posebna, jer ima dosta dece i nastavnici su jako dobri - kazala je jedna učenica.

- Volim ovu školu jer mi je ovde celo društvo iz vrtića, još od prvog razreda. Svi se poznajemo i činimo jednu porodicu, tako da mi škola znači kao druga kuća - dodala je njena vršnjakinja.

Obeležen Dan škole "Matko Vuković"

Dan rođenja borca protiv fašizma, čije ime škola nosi, značajan je datum i obeležava se punih 148 godina. Prema rečima direktorke OŠ "Matko Vuković", Mirjane Stevanović, ključ uspeha je u negovanju zajedništva.

- Mi smo, pre svega, jedna obrazovna ustanova, ali se trudimo da budemo i vaspitna ustanova, da decu odgajamo u duhu zajedništva i marljivosti tako da im zaista nije problem da priremaju sve ove progame zajedno sa nama. Naši roditelji su uvek tu, spremi da pomognu, da budu sa nama, da rade sa nama i da se raduju sa nama u ovom velikom danu - rekla je direktorka škole.

Obeležen Dan škole "Matko Vuković"

OŠ "Matko Vuković" je primer multietičnosti i jednakosti među učenicima, jer se u ovoj školi nastava odvija na više jezika, istakla je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja.

- Upravo je to ono što je bitno, da se svi osećaju jednaki, kao što i jesu jednaki u našem društvu. To je ono što uče svoje đake, da se tako bore kroz život i prenose s generacije na generaciju - istakla je Aleksić.

Za Dan škole prvobitno je bio proglašen 31. oktobar, dan kada je svirepo ubijen Matko Vuković, ali se odlukom školskog odbora od 2007. godine, ipak obeležava na dan njegovog rođenja. U ovoj školi nastavu pohađa 679 đaka u 36 odeljenja na srpskom i hrvatskom jeziku.

Izvor: TV Subotica
Svečanost povodom Dana škole Svečanost povodom Dana škole Svečanost povodom Dana škole Svečanost povodom Dana škole Svečanost povodom Dana škole Svečanost povodom Dana škole Svečanost povodom Dana škole Svečanost povodom Dana škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 4377
Povezane teme

Mirjana Stevanović

OŠ Matko Vuković

nataša aleksić

dan škole

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.