Komentara: 0
Pregleda: 2023

Obeležen Dan Politehničke škole

27.04.2018. u 11:10h
Izvor: Subotica.com
Različitim obrazovnim i sportskim aktivnostima u Politehničkoj školi obeležen je Dan škole.
Obeležen Dan Politehničke škole

Učenici i profesori Politehničke škole povodom Dana ove obrazovne ustanove organizovali su  radionice na temu zanimljive istorije grada, tribine, brojne sportske aktivnosti, kao i izložbu fotografija i likovnih radova na temu „Fizika viđena očima umetnika“. Nekadašnji direktor škole, Mihalj Vermeš, održao je tribinu u okviru koje je sa predstavnicima Đačkog parlamenta razgovarao na temu „Škola, nekad i sad“.

Politehničke škola realizuje nastavu na trećem, četvrtom i petom stepenu obrazovanja na četiri područja rada geodezija i građevinarstvo, šumarstvo i obrada drveta, grafičarstvo, kultura, umetnost i javno informisanje. Školu trenutno pohađa 720 učenika, koji su raspoređeni u 36 odeljenja.

- Škola realizuje nastavu na  tri nastavna jezika, odnosno na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku u četiri objekta. Mi smo jedna složena škola, ali ono što nam je svima zajedničko je kreativnost. Kreativnost je ono što spaja sve ove struke, dok građevinci kreativno grade objekte u kojima živimo, mostove preko kojih hodamo, drvoprerađivači uređuju prostor u kojem živimo i pejzažnu arhitekturu prostora oko naših objekata, grafički tehničari kreiraju grafičke proizvode, a likovni tehničari lepotu - rekao je Iso Planić, direktor Politehničke škole.

Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić, poručila je da Grad Subotica podržava rad i ove škole, te podsetila da su tehničke škole izuzetno važne za razvoj grada.

- Đaci su se zaista potrudili danas da na više lokacija prikažu ono čime se oni bave i da na jedan zanimljiv način privuku druge đake, koji sada završavaju osnovnu školu, da ukoliko još  nisu odlučili šta će sve staviti na listu želja, da se na toj listi nađe neki od smerova Politehničke škole, jer zaista ima zanimljivih smerova i đaci mogu da pronađu interesovanje - rekla je Nataša Aleksić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2023
Povezane teme

politehnička srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.