Komentara: 18
Pregleda: 5898
Foto

Obeležen Dan pobede nad fašizmom

09.05.2013. u 16:43h
Izvor: RTV Yueco
Povodom 68. godišnjice Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope jutros su na Trg žrtava fašizma položeni venci u sećanje na žrtve borbe protiv fašizma.
Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Venci su takodje položeni na spomenik poginulim starešinama i vojnicima Crvene armije na Pravoslavnom groblju. Po rečima gradonačelnika Subotice danas se obeležava dan kada se Evropa, ali i ceo Svet oslobodio od fašizma i dan koji je utemeljen u osnovne vrednosti Evropskog pridruživanja.

Predstavnici Subnor-a u Subotici nerado se sećaju teške borbe protiv fašizma, koja je odnela preko 50 miliona žrtava za 2143 dana. Pogubnosti toga rata, po rečima predsednika ovog Udruženja Maksima Bakrača teško mogu da se saniraju.

On navodi da je ovaj dan veoma bitan za Suboticu, kako bi građani i dalje nestavili da žive u miru i u dobrosusedskim odnosima. Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, takođe je istakao važnost obeležavanja ovog dana i posle 68. godina.

Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Povodom 68. godišnjice vence su na spomenik žrtvama fašizma položile mnoge delegacije, između ostalog delegacije grada Subotica, AP Vojvodine, Vojske Srbije, Jeverejske opštine, velikog broja političkih partija, kao i mnoge druge.

Nakon položenih venaca na Trg žrtava fašizma, venci su položeni i na spomenik borcima i oficirima herojske Crvene armije koji su pali oktobra 1944. godine u zajedničkim borbama protiv fašističkog agresora.

Izvor: RTV Yueco
Obeležavanja Dana pobede nad fašizmom (polaganje venaca) Obeležavanja Dana pobede nad fašizmom (polaganje venaca) Obeležavanja Dana pobede nad fašizmom (polaganje venaca) Obeležavanja Dana pobede nad fašizmom (polaganje venaca) Obeležavanja Dana pobede nad fašizmom (polaganje venaca) Obeležavanja Dana pobede nad fašizmom (polaganje venaca) Obeležavanja Dana pobede nad fašizmom (polaganje venaca) Obeležavanja Dana pobede nad fašizmom (polaganje venaca)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 5898
Povezane teme

dan pobede nad fašizmom

Modest Dulić

subnor subotica

miroslav vasin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.