Komentara: 3
Pregleda: 2715

Obeležen Dan mesne zajednice Bajmok

18.02.2014. u 13:42h
Izvor: RTV City
Prigodnim kulturno- umetničkim programom u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i polaganjem venaca na spomen ploči Matiji Korvinu, jedna od najvećih prigradskih mesnih zajednica, Bajmok, proslavila je juče svoj dan.
Obeležen Dan mesne zajednice Bajmok

U mesnoj zajednici kažu da je prošla godina bila veoma uspešna, i u 2014.-oj planiraju završetak projekta izgradnje graničnog prelaza Bajmok – Bačalmaš, rekonstrukciju sportske hale, kao i izmuvljavanje rečice Krivaja.

Prvi pisani dokument o Bajmoku potiču iz 1462. godine, a smatra se da je na prostoru Bajmoka postojalo selo još u 10. veku pre nove ere. Prema popisu iz 2002. godine ovo prigradsko naselje broji oko 8.000 stanovnika. Do 1966. godine, ovo naselje činilo je sedište Opštine Bajmok koju su činila naseljena mesta Bajmok, Mišićevo i Đurđin.

Dan Bajmoka obeležen je polaganjem venaca na spomen ploču Matiji Korvinu i prigodnim programom u mesnoj osnovnoj školi. Proslavi je prisustvovao i gradonačelnik Subotice Jene Maglaji, koji je istakao da je budućnost mesnih zajednica veliki izazov, i naglasio da je grad uvek imao jaka i stabilna prigradska naselja.

Prošla godina je za mesnu zajednicu bila veoma uspešna. Završen je veliki broj projekata, među kojima se izdvaja i započet IPA prekogranični projekat izgradnje graničnog prelaza Bajmok - Bačalmaš. U planu je veliki broj investicija, kao i rekonstrukcija sportske hale.

Ove godine će se raditi i na završetku graničnog prelaza, a kao jedan od prioritetnih projekata biće i izmuljavanje rečice Krivaje koja protiče kroz ovo naselje.

 

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 2715
Povezane teme

Bajmok

mz mali bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.