Komentara: 1
Pregleda: 2497

Obeležen Dan kvaliteta

10.05.2016. u 16:31h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Odbora za kvalitet Regionalne privredne komore obeležen je Dan kvaliteta. Stručnjaci iz različitih oblasti su kroz tri bloka predavanja govorili o važnosti svih aspekata kvaliteta za poslovanje.
Obeležen Dan kvaliteta

U okviru prvog bloka zainteresovanim učesnicima je predstavljena nova verzija standarda za sisteme menadžmenta kvalitetom, odnosno životnom sredinom. Nova verzija standarda, koja je na srpski jezik prevedena u novembru prošle godine prema mišljenju stručnjaka za razliku od prethodne, uvažava specifičnost firmi.

- Iz iskustva rada u privredi mogu da kažem da standard može da pomogne firmi da koristeći alate standarda posluje bolje. Oni koji žele da dobiju ili zadrže sertifikat su u obavezi da u roku od tri godine od izdavanja na srpski jezik pređu na novu verziju standarda - kaže Janoš Varga, koji je bio u ulozi predavača i dodaje-Sertifikat je neophodan onima koji žele kupca da ubede da rade kvalitetno, kao i kada učestvuju na nekim tenderima. Takođe, neki prepoznaju njegovu mogućnost kao marketinški alat koji im pomaže da emituju sliku o sebi kao o pouzdanom partneru.

U drugom delu predavanja su bila posvećena kvalitetu hrane i vode, dok su u trećem delu učesnici razgovarali o iskustvima iz prakse.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2497
Povezane teme

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.