Komentara: 1
Pregleda: 2545

Obeležen Dan biblioteke

12.10.2012. u 16:58h
Izvor: RTV Yueco
Svečanom akademijom u Čitaonici, Gradska biblioteka je obeležila svoj dan. Cele nedelje su organizovane razne aktivnosti povodom obeležavanja jubileja Biblioteke sa ciljem promovisanja pisane reči.
Obeležen Dan biblioteke

Ilona Kovačević ima 50 godina, a već 30 godina radi u ogranku Gradske biblioteke u Bajmoku. Ona je samo jedna od zaposlenih u ovoj ustanovi kulture koja je na današnjoj svečanosti dobila jubilarnu nagradu. Ilona kaže da kada bi mogla da bira, opet bi izabrala da radi isti posao.

Gradska biblioteka, kao jedna od najstarijih ustanova kulture u gradu, na svoj rođendan uveliko je u procesu digitalizacije naše kulturne baštine. Digitalizacija pisane građe je samo deo aktivnosti koje ova ustanova sprovodi u cilju razvijanja kulturnih aktivnosti i stvaranja drugačije kulturne klime u našem gradu.

Među brojnim dešavanjima upriličenim za obeležavanje Dana biblioteke, danas su posetioci imali retku priliku da u Kataloškoj sobi pogledaju izložbu malih knjiga koje se čuvaju u depou Biblioteke. Program obeležavanja dana Biblioteke završava se sutra rođendanskom radionicom na Dečjem odeljenju u 10 časova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2545
Povezane teme

gradska biblioteka

biblioteka subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.