Komentara: 1
Pregleda: 2895

Obeležavanje svetskog dana srca

27.09.2012. u 16:27h
Izvor: RTV Yueco
Svetski dan srca će, pod sloganom "Jedan svet, jedan dom, jedno srce", biti obeležen u subotu u hotelu Galleria od 9 do 11h.
Obeležavanje svetskog dana srca

Građanima će biti omogućena besplatna kontrola zdravlja, kao i davanje saveta o zdravim stilovima života. Lekari upozoravaju da su bolesti srca i krvnih sudova vodeći uzrok mortaliteta u svim zemljama sveta.

Procenjuje se da se gotovo 80 odsto preveremene smrtnosti može sprečiti kontrolom nekoliko glavnih faktora rizika. Ove godine Svetski dan srca biće obeležen pod sloganom „Jedan svet, jedan dom, jedno srce“ kako bi se ukazalo na značaj prevencije bolesti srca i krvnih sudova kod žena i dece.

Bolesti srca i krvnih sudova sa učešćem od 54,7 odsto u svim uzrocima smrti vodeći su uzrok umiranja u Srbiji. Žene su češće u odnosu na muškarce umirale od bolesti iz ove grupe. Lekari upozoravaju da se može smanjiti stopa oboljevanja od ovih bolesti uticajem na četiri faktora rizika.

Povodom Svetskog dana srca građanima će biti omogućena kontrola šećera u krvi, holesterola, krvnog pritiska i indeksa telesne mase u subotu u Hotelu Galerija od 9 do 11 časova.

Akciju zajednički organizuju Zavod za javno zdravlje, Dom zdravlja, Apoteka Subotica i Crveni krst.

Obeležavanje svetskog dana srca

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2895
Povezane teme

jedan svet jedan dom jedno srce

svetski dan srca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.