Komentara: 6
Pregleda: 4182
Foto

Obeležavanje Spasovdana kroz četvorodnevni kulturno-umetnički program

23.05.2017. u 15:56h
Izvor: Subotica.com
Srpska pravoslavna crkva, parohija Svetog Vaznjesenja Gospodnjeg, obeležiće ove godine hramovnu slavu-Spasovdan četvorodnevnim kulturno-umetničkim programom. U okviru Spasovdanskih svečanosti od četvrtka, 25. maja do nedelje, 28. maja u porti Hrama i u SKC „Sveti Sava“ biće ogranizovani folklorni i nastupi crkvenih horova, kao i duhovna tribina.
Obeležavanje Spasovdana kroz četvorodnevni kulturno-umetnički program

Proslava hramovne slave počeće na Spasovdan  liturgijom  u 9 časova u  Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, nakon koje će biti upriličena litija centralnim gradskim ulicama.

- Bez liturgije bi svako događanje bilo efemerni dašak, zato pozivam sve vernike da dođu da se iskreno pomolimo Gospodu za spasenje i okrepljenje. Nakon toga će biti blagosiljanje žita sa željom da na taj način prizovemo blagoslov Gospodnji na svako zemaljsko dobro. Litija je svojevrsna oda i hod radosti, kojom mi noseći barjake pobede života na smrću, lepote nad ružnim, dobra nad zlim, blagovestimo svim ljudima koje sretnemo - poručio je protonamesnik Dragan Stokin, starešina Svetovaznesenjskog hrama.

Kulturno umetnički program, koji već treću godinu organizuje Crkveni hor „Sveti Roman Melod“ počeće u četvrtak, u 18 časova u porti Hrama, gde će biti postavljena bina. Naredna tri dana, program će biti organizovan u Srpskom kulurnom  centru „Sveti Sava“.

Obeležavanje Spasovdana kroz četvorodnevni kulturno-umetnički program

- Za 25. maj smo pripremili folklor, etno grupe i recitovanja. Narednog dana, u petak u SKC „Sveti Sava“, sa početkom od 19 časova, biće organizovano veče horske muzike, gde će Crkveni hor „Sveti Roman Melod“ imati svoj deo koncerta, a u drugom delu će nastupiti hor iz Beograda „Srbski pravoslavni pojci“, koji će biti naši gosti. U subotu, 27. maja, takođe, u istom prostoru u 19 časova prof. Aleksandar Đakovac sa Bogoslovskog fakulteta u Beogradu održaće duhovnu tribinu. Završetak Spasovdanskih svečanosti,  će takođe biti u SKC „Sveti Sava“. U nedelju sa početkom od 19 časova gostovaće muški hor „Sveti Serafim Sarovski“ iz Zrenjanina koji je subotička publika već imala prilike da čuje u našem gradu. Na insistiranje publike, mi smo ih ponovo zvali a oni su se rado odazvali. Svake godine se trudimo da program bude različit, da bude lepo i svečano, a da našoj publici bude interesanto - kaže Dragana Nikolić, dirigent Crkvenog hora „Sveti Roman Melod“.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Obeležavanje Spasovdana kroz četvorodnevni kulturno-umetnički program

Izvor: Subotica.com
Najava Slave hrama Vaznesenja Gospodnjeg Najava Slave hrama Vaznesenja Gospodnjeg Najava Slave hrama Vaznesenja Gospodnjeg Najava Slave hrama Vaznesenja Gospodnjeg Najava Slave hrama Vaznesenja Gospodnjeg Najava Slave hrama Vaznesenja Gospodnjeg Najava Slave hrama Vaznesenja Gospodnjeg Najava Slave hrama Vaznesenja Gospodnjeg
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4182

Povezana vest

Povezane teme

dragan stokin

crkva vaznesenja gospodnjeg

spasovdan

spasovdanske svečanosti

slava hrama crkve svetog vaznesenja gospodnjeg

dragana nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.