• Pregleda: 2186

Obeležavanje međunarodnog Dana mladih u nedelju na Prozivci

Kancelarija za mlade Grada Subotice i ove godine organizuje obeležavanje međunarodnog Dana mladih u nedelju, 12. avgusta, brojnim sportsko-rekreativnim i umetničkim sadržajima u parku Prozivka.
Obeležavanje međunarodnog Dana mladih u nedelju na Prozivci

Međunarodni dan mladih ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 2000. godine, a obeležavanje u Srbiji počelo je nakon formiranja Ministarstva omladine i sporta, 2007. godine. U Subotici se ova manifestacija obeležava već desetu godinu za redom, a prema rečima Njegoša Đukanovića, koordinatora Kancelarije za mlade Grada Subotice, cilj manifestacije je da se skrene pažnja na mlade i poboljša njihov položaj.

- Cilj ovog dana jeste da se skrene pažnja na omladinu, na njihove probleme, kao i kulturna i pravna pitanja mladih, učenika i studenata. Želimo da motivišemo mlade ljude kako bi postali aktivni učesnici u društvenom životu zajednice, a isto tako, cilj nam je i da poboljšamo kvalitet života mladih u našem gradu - poručio je Đukanović. 

Obeležavanje međunarodnog Dana mladih otvoriće turnir u basketu 3x3 "Mladi Subotica 2018", koji će se održati na košarkaškim terenima u parku Prozivka, s početkom u 16 časova. Kako se očekuje učešće većeg broja ekipa, predviđeno je da turnir traje do 23 časa, nakon čega će uslediti svečana dodela pehara za osvojena prva tri mesta. Iz Kancelarije za mlade napominju da sve ekipe koje žele da prijave učešće na turniru, to mogu da učine do petka, 10. avgusta, na broj telefona 060/04-41-555.

U toku popodneva, počevši od 18 časova, u parku Prozivka održaće se brojne aktivnsti, među kojima su prezentacija ekstremnih sportova Ground level fest udruženja, fitnes programa zumba, street work out-a i aerobik karatea.

Fondacija "Danilo Kiš" predstaviće svoje omiljene književne junake. Prerušivši se u njih, u vidu ledenih statua i uz pomoć izgovorenih rečenica koje karakterišu lik, oživljavaće i započinjati šetnju Prozivkom i slikanje sa decom i prisutnima.

Udruženje "Urlik" će predstaviti mini štrik umetnosti sa pesmama njihovih umetnika i deliti zbornik "Slikanje rečima". Učešće sa svojim štandom imaće i LDA Subotica, kao i Američki kutak.

U sklopu aktivnosti na Prozivci, Crveni krst će se predstaviti sa vežbama za pružanje prve pomoći, dok će Zavod za javno zdravlje mladima omogućiti merenje indeksa telesne mase, određivanje kompozicije mišićne mase i masnog tkiva na aparatu "Inbody", a na smokilajzeru merenje koncentracije ugljen monoksida u izdahnutom vazduhu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
rodja Odgovori
Nekada je Subotica bila grad mladih, a sada je to sami Prozivka. Puno dece i mladih za razliku od drugih naselja gde ne čuješ graju. Muk i tišina.
daca Odgovori
Ok, pozdravljam, ali ne na Prozivci. Teren je mali, i posle svega ostanu polomljene klupe, uništeni travljak i smeće. Od zimskih pohoda još ni danas nisu klupe popravljene i vraćene. Uništavate sve što je bilo lepo i korisno. Jedini park po svim evropskim standardima je trajao samo jednu godinu. Zatim su deca na cvetnjaku kod broda sa fudbalom, kod česme tinejdžeri sa fudbalom, kod ćuprije psi, a sportski tereni prazni, ili igraju nekoliko momaka i dalje prilaza nema. Ništa se kod nas ne može sačuvati niti održavati, važno je samo preseći vrpcu i slikati se za anale, a mrmot je zavio čokoladu .
Clown Odgovori
Pa jel moguce da treba 10 dana da se pokosi trava na spomeniku???
Realan, (Anti)sistem Odgovori
Preumljavanje zelenih mozgova. Tako je još od vremena komunističke omladine. Nikada se Balkan neće mrdnuti sa mesta.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.