Komentara: 3
Pregleda: 4167

Obeležavanje Dana državnosti Crne Gore u Udruženju Crnogoraca Subotice

14.07.2015. u 16:59h
Izvor: Subotica.com
Crna Gora je 13. jula 1878. godine na Berlinskom kongresu dobila državnu samostalnost. Tim povodom, organizovan je svečani prijem u prostorijama Udruženja Crnogoraca Subotice.
Obeležavanje Dana državnosti Crne Gore u Udruženju Crnogoraca Subotice

Radost ovog datuma, solidarnost i antifašizam (1941. godina) ujedinjeni u jedan datum (13. jul) Crnogorci Subotice podelili su juče sa predstavnicima lokalne samouprave i njihovim saradnicima.

Na svečanosti su bili prisutni i predstavnici nacionalnih zajednica koji žive u ovoj sredini, organizacija Crnogoraca iz Beograda, Novog Sada, Lovćenca i drugih mesta iz Srbije kao i sa brojnim zvanicama iz javnog, političkog, privrednog i kulturnog života severnog dela Vojvodine i Srbije.

Obeležavanje Dana državnosti Crne Gore u Udruženju Crnogoraca Subotice

Na početku svečanosti je intonirana Crnogorska Himna, a nakon toga prisutne su pozdravili i obratili im se kraćim govorom i istorijatom značenja oba datuma, potpredsednici udruženja Ivanović Edvard i Srđan Boljević, posle čega je u veoma prijatnoj atmosferi nastavljeno durženje uz crnogorske specijaltete, zavičajne pesme i kraći kulturno umetnički program, recital i nezaboravni istrument - gusle.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana državnosti Crne Gore i Dana ustanka Obeležavanje Dana državnosti Crne Gore i Dana ustanka Obeležavanje Dana državnosti Crne Gore i Dana ustanka Obeležavanje Dana državnosti Crne Gore i Dana ustanka Obeležavanje Dana državnosti Crne Gore i Dana ustanka Obeležavanje Dana državnosti Crne Gore i Dana ustanka Obeležavanje Dana državnosti Crne Gore i Dana ustanka Obeležavanje Dana državnosti Crne Gore i Dana ustanka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4167
Povezane teme

udruženje crnogoraca subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.