Komentara: 18
Pregleda: 4855

Obeležavanje 70 godina od oslobođenja Subotice

09.10.2014. u 11:14h
Izvor: Subotica.com
Sutra se navršava 70 godina od kako je Subotica oslobođena od fašističkih snaga u Drugom svetskom ratu. Tim povodom u Velikoj većnici Gradske kuće održaće se svečana sednica, nakon koje će biti položeni venci na Trg žrtava fašizma, kao i na spomenik Crvenoarmejcima.
Obeležavanje 70 godina od oslobođenja Subotice

Sutra se obeležava 10. oktobar, Dan oslobođenja Subotice, a tim povodom biće održana svečana sednica Skupštine grada, a zatim će biti održan Komemorativni skup u okviru kojeg će se polagati venci na Spomenik žrtvama fašizma.

Polaganje venaca na Spomen kompleksu palim Crvenoarmejcima biće održano u 12 časova na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi.

U susret obeležavanju Dana oslobođenja Subotice član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Blaško Stantić će danas u 13 časova, u vestibilu Gradske kuće otvoriti izložbu dečijih radova pristiglih na likovno-literarni konkurs raspisan povodom obeležavanja ovog datuma.

U oslobođenju Subotice, pre tačno 70 godina, nakon četvorogodišnje okupacije, grad je oslobođen 10. oktobra 1944. godine od strane partizanskog odreda predvođen Jovanom Mikićem Spartakom uz sadejstvo jedinice Crvene armije. Tokom ove fašističke okupacije više hiljada Subotičana je izgubilo živote, a od toga oko 4000 Jevreja, Srba i Roma je deportovano u koncentracione logore.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 4855
Povezane teme

dan pobede nad fašizmom

polaganje venaca

svečana sednica

dan oslobođenja subotice

trg žrtava fašizma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.